Öğrenciler barınma krizi yaşarken Yeni Şafak cemaat yurtlarını öve öve bitiremedi

Öğrenciler barınma krizi yaşarken Yeni Şafak cemaat yurtlarını öve öve bitiremedi
AKP iktidarının sebep olduğu derin yoksulluk en çok öğrencileri etkilerken, yeni eğitim-öğretim sezonunun başlayacak olması ile birlikte özellikle büyükşehirlerde yaşanan barınma krizinin kendisini daha da fazla göstermesi bekleniyor. Yandaş Yeni Şafak ise daha önce 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfı ile cemaat yurtlarını, üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere önerdi.

Yeni Şafak, Karaman’da yaşanan tecavüz skandalıyla gündem olan Ensar Vakfı’na can suyu oldu. Yandaş Yeni Şafak, “Konforlu ve fiyatları daha uygun: Vakıf yurtları cep yakmıyor” başlıklı haberiyle öğrencilerin yaşadığı barınma sorununun çözümünü Ensar Vakfı ve cemaat yurtlarında buldu.

TÜM TÜRKİYE’Yİ AHTAPOT GİBİ SARMIŞLAR

Haberde, “Özel yurtlar aylık 5-8 bin lira arasında değişen ücretleriyle el yakarken, vakıf yurtları üniversite öğrencilerine daha konforlu ve daha makul fiyatlarla barınma imkanı sunuyor. ÖNDER’in 17, İlim Yayma Cemiyeti’nin 174, Ensar Vakfı’nın 61, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 52, TÜGVA’nın ise 40 yurdu var.” bilgisine yer verilirken, bu durum bu tarz yurtların tüm Türkiye’yi ahtapot gibi sardığının en net örneği olarak öne çıktı.

ENSAR VAKFI, ÖĞRENCİLERİN YENİLİKLERİ KEŞFETMELERİNE OLANAK SAĞLIYORMUŞ!

Ensar Vakfı’nın Türkiye’de 61 yurdu ve 3 bin kişilik kontenjanının olduğu belirtilen haberde, Vakfın, öğrencilerin ulusal ve uluslararası hareketlilik projeleri ile yenilikleri keşfetmelerine olanak sağlamayı amaçladığını ve yıl boyunca öğrencilere yönelik yaygın eğitimler, seminerler ve konferanslar verildiğini savundu. Haberin devamında ise Ensar Vakfı’nın ihtiyaç sahibi öğrencilere el uzatmayı amaçladığı belirtilerek dinci yurtların fakir öğrencileri avucuna almak için "para kozunu" kullandığı bir kez daha ortaya çıktı.

yenicaggazetesi.com.tr

İlgili Haberler