Öğrencilerden yerli otomobil

Öğrencilerden yerli otomobil
Karatay Üniversitesi AR-GE Topluluğu, yerli alternatif enerjili araç projesiyle, elektrikli otomobil sektöründe dikkat çeken bir başarıya imza atarak "DİRİLİŞ 1251" aracını üretti.

Konya Ticaret Odası (KTO)  Karatay Üniversitesi AR-GE Topluluğu'nun, gerçekleştirdiği projede "DİRİLİŞ 1251", motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, batarya paketlemesi, telemetri, araç kontrol sistemi ve mekanik aksam bakımından tamamen  Konya Ticaret Odası (KTO)  Karatay Üniversitesi öğrencilerinin tasarımı olarak yerlilik alanında dikkat çekiyor. 4 metre uzunluğundaki elektrikli araç, 6 kW batarya gücüyle 110 km hıza ulaşabiliyor.

"YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE DE TALİBİZ"

Konya Ticaret Odası ve KTO  Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yerli otomobil konusunda ciddi bir biçimde çalışan  Konya'ya üniversitemiz de gerçekleştirdiği projelerle destek vermeye devam ediyor. Ayrıca bu tarihî sorumluluğa  Konya, ev sahipliği yapmaya hazır. Kendi yerli otomobilimizi üretmemizin  Türkiye için önemi üzerinde daha çok durmayı ve daha fazla çalışarak üniversite sanayi iş birliğiyle bu sorumluluğun üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Öğrenci kardeşlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, Diriliş 1251 adlı aracımızı daha da geliştireceklerine dair inancımı tüm kalbimle taşıyorum" dedi.

İlgili Haberler