Flaş... Öğrenciler 32 bin liralık KYK kredisini 102 bin lira olarak ödeyecek

Flaş... Öğrenciler 32 bin liralık KYK kredisini 102 bin lira olarak ödeyecek
Milyonlarca öğrencinin üniversite okurken almak zorunda kaldığı KYK kredilerine gelen faizler öğrencilerin gündemine oturdu. 32 bin TL kredi kullanan bir öğrencinin ödeyeceği tahmini tutarın 102 bin lira olması dikkat çekti.

Sosyal medyada birçok öğrenci, aldığı KYK kredisinin geri ödemesi ile ilgili paylaşımlar yaptı. Öğrencilerin borçlarına gelen faizlerin ana paranın 3 katından fazla olması dikkat çekti.

Örneğin bir Twitter kullanıcısı tarafından yapılan bir hesaplamayı içeren ekran görüntüsünde, anapara tutarının 32.415 TL olduğunu, toplam geri ödemenin ise 102.348 TL olduğu görüldü. Ayrıca görüntüde ‘Enflasyon Farkı Toplam Tutarı’nın 69.933 TL olması da tepkilere neden oldu.

Söz konusu paylaşımların bir hesaplama sitesi üzerinden yapıldığı ve henüz e-devletten borçların çıkmadığını belirtmeden geçmemek gerek.

Diğer bir öğrencinin ise 26. 910 TL kredi aldığı; ancak ‘Enflasyon Farkı Toplam Tutarı’nın 48.274 TL olması sebebiyle 75.184 TL ödeyecek olması da dikkat çekti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesindeki açıklamasına göre, aylık bazda ve izleye yıllardaki artış oranlarına göre ödenecek olan kredilerin, TÜİK tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak olan tutar üzerinden geri ödenmesi gerekiyor.

Öğrencilerin paylaşımları ise şu şekilde:

İlgili Haberler