Öğrencisiyle dalga geçen öğretmene tepki yağdı!

Öğrencisiyle dalga geçen öğretmene tepki yağdı!
Öğrencisinin verdiği hatalı cevabı sosyal medya hesabından paylaşarak dalga geçen öğretmen Selin Karaca Çevik’e tepki yağdı. Öğretmenin sosyal medyada dalga konusu yaptığı öğrencisinin, “Ev ne ile ısınıyor?” sorusuna ‘odun ve tezek’ cevabını vermesi yürekleri burktu.

Mersin'de öğretmen Selin Karaca Çevik’in sosyal medya hesabından öğrencisinin hatalı yazdığı cümleyle dalga geçmesi büyük tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı bir okulda görev yapan öğretmen Selin Karaca Çevik, öğrencilerin kişisel ve aile durumlarına ilişkin dağıttığı kâğıda, bir öğrencisinin soruyu yanlış anlayarak cevap vermesiyle dalga geçti.

Öğretmen Selin Karaca Çevik, dağıttığı kâğıtta velisinin okula nasıl geldiğine ilişkin soruya, öğrencinin verdiği “Çok güzel geliyor” cevabını Instagram hesabından ‘gülmemeliyim’ notuyla paylaştı.

Öğretmenin sosyal medyada dalga konusu yaptığı öğrencisinin, “Ev ne ile ısınıyor?” sorusuna ‘odun ve tezek’ cevabını vermesi dikkat çekti.

Yaptığı paylaşımla binlerce tepki mesajı alan öğretmen Çevik, sosyal medya hesaplarını kapattı. Twitter başta olmak üzere, Facebook, Instagram ve Ekşi Sözlük gibi sosyal platformlardan yaşanan olaya tepki gösteren kullanıcılar, Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırdı.

“O SATIRA GÜLECEĞİNE OTURUR AĞLARDI”

Öğretmenin tepki çeken paylaşımına yorum yapan bir vatandaş ise, "İçinde azıcık insanlık olsaydı o işaretlediği satıra güleceğine bir üstteki odun ve tezek kısmına oturup ağlardı. İçim parçalandı yemin ediyorum." dedi.

Yaşanan olaya Ekşi Sözlük yazarları da büyük tepki gösterdi. MEB’in konuya duyarsız kalmasını eleştiren sözlük yazarları bakanlığı göreve çağırdı.

Bir sözlük yazarı, “meb hala uyuyor ses yok. Acilen toplanıp görevden alındığı haberi verilmeli kamuoyu bu şekilde huzur bulacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.