15 bin atamada branş ve kontenjan dağılımı belli oldu

15 bin atamada branş ve kontenjan dağılımı belli oldu
Öğretmen adaylarının 20 bin atamanın ardından merakla beklediği 15 bin ek atamada, branş ve kontenjan dağılımı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın duyurduğu 20 bin atamadan sonra 15 bin ek öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Binlerce öğretmen adayı hangi branşlarda ne kadar kontenjan ayrılacağını sorguluyor.

ATAMA YAPILACAK ÖĞRETMEN BRANŞLARI VE KONTENJANLARI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

Öğretmen alımı branş ve kontenjan dağılımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı.

EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ATAMASI YAPILACAK

Bu kapsamda, en fazla atama yapılacak ilk 3 branş sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve 1302 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği oldu.

Bunun yanı sıra öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için kontenjan verildi.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

3 Eylül''de yapılan 20 bin öğretmen atamasının ardından yapılacak 15 bin öğretmen atamasına ilişkin MEB 9 Eylül''de atama takvimini açıklamıştı.

MEB''in atama takvimine göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim''de alınacak, atama sonuçları 31 Ocak 2022''de açıklanacak.

HANGİ YIL KPSS''YE GİREN ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK?

MEB atama takvimine göre yapılacak atama işleminde, 2020 ve 2021 KPSS puanları ile başvurular alınacak. 2020 yılında KPSS''ye giren öğretmen adaylarının en çok itiraz ettiği konuların arasında karma atama sorunu geliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer''in "adil olmak zorundayız" açıklamasıyla karma atamada geri adım atmayacaklarını belirtmişti.

MEB''in duyurusunda yer alan branş ve kontenjan dağılımı şu şekilde:

İlgili Haberler