Öğretmen atamalarında usulsüzlük iddiası

Öğretmen atamalarında usulsüzlük iddiası
Sözleşmeli öğretmenlerin tercih sonuçları açıklanırken, atamalarla ilgili yayınlanan bir yazı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin ataması gerçekleştirilirken, Ekşisözlük’te paylaşılan bir yazı "atamalarda şaibe mi var?" sorularını akıllara getirdi.

‘Muasaka’ kullanıcı adlı yazarın iddiasına göre, Cerablus’un Türkiye’de olduğunu zanneden bir aday, usulsüzce öğretmenliğe atandı.

İşte Ekşi Sözlük’te paylaşılan yazının tamamı: (Metin üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamıştır)

bugün tercih sonuçlarının açıklanmasıyla rezaletin son perdesi sahnelendi. 

beraber mezun olduğum arkadaşım kpss'den 56 aldı. mülakattan ise 91 aldı. istediği 4. tercihine yerleşti. 

bu arkadaşım üniversiteyi kopyayla bitirdi . hatta defalarca yakalandi ve kınama cezası aldı. daha önce çalıştığı özel kurumlarda karıştığı usulsüzluklerle ilgili hala mahkemelerde davaları devam ediyor. 

ben bu arkadaşla şahsıma yaptığı yanlışlardan dolayı konuşmuyorum. direkt bana soramadigi için ortak arkadaşımiza soruyor "muasaka ne yaptı atandı mi?" diye. ben kpss'den daha yüksek almama rağmen atanamadım. arkadaş bana sordu aynı anda seni soruyor ne diyeyim diye. ben de işi gırgıra vurdum. söyle "muasaka cerablus'a atanmış." arkadaşım da aynen söylemiş. 

bu arkadaş ne dese beğenirsiniz. "öyle mi? hayırlı olsun kaç puanla atanmış?" diye sormuş. bunu gayet ciddi bir şekilde sormuş. 

güler misiniz, ağlar mısıniz. daha cerablus'un türkiye sınırı içinde olmadığını bilmeyen bir insan öğretmen olarak atandı. normalde meb'in kapısının önünden geçemeyecekken haritadan yer beğenip istediği yere atandı bu şahsiyet. 

alanında derece yapan, evli çocuklu olup çocuğuna zaman ayırması gerekirken sınava çalışan, dershanelere para döken, yıllardır ataması yapılmayan psikolojileri harap insanlar atanamazken böyle insanlar atandı. 

vay bizim halimize...