Öğretmen maaşlarıyla ilgili ilginç veri! Bakın kaç çeyrek altın alınabiliyor?

Öğretmen maaşlarıyla ilgili ilginç veri! Bakın kaç çeyrek altın alınabiliyor?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Öğretmen maaşları en büyük yok" çıkışının ardından CHP'li Mahmut Tanal, 2015 ve 2020 yıllarında öğretmen maaşıyla alınabilen çeyrek altın sayısına ilişkin veri paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımız da büyük bir azalma olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ TANAL'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Selçuk'un bu sözleri öğretmenler arasında büyük tepki toplarken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan da flaş bir paylaşım geldi.

2015 ve 2020 yıllarında öğretmen maaşlarıyla alınabilen çeyrek altın sayısını paylaşan Tanal'ın verilerine göre, 2015 yılında öğretmen maaşıyla 14-15 çeyrek altın alınabilirken, 2020 yılında yalnızca 6-7 çeyrek altın alınabiliyor.

ekran-alintisi-242.png