Öğretmenler Günü resimli mesajlar 2018

Öğretmenler Günü resimli mesajlar 2018
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz için hazırladığımız en güzel resimli mesajları ve şiirleri haberimizde derledik.

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel en güzel resimli mesajları, öğretmenler günü şiirleri ve yazıları derledik. Yapmanız gereken tek şey beğendiğiniz resimli mesajları veya yazıları kopyalayıp öğretmenlerinize kısa mesaj olarak ya da sosyal medya hesabınızdan paylaşmak. Yenicag Gazetesi olarak biz de başta Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ RESİMLİ MESAJ

24 Kasım öğretmenler gününe özel resimli mesajlar şöyle; 

"Bir topluluk, ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler."
Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyet sizden, "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.
Mustafa Kemal Atatürk

Okumayı yazmayı büyümeyi her şeyi sizden öğrendim. Annem babam oldunuz şefkatli ilgiyi sizden gördüm. Siz bana armağansınız, kalbimde her zaman yer alacak, hep özlemle hatırlanacaksınız. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyet'in kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir.Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yenilikler yapmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.
ogretmenler.jpg

24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ( 24 Kasım Öğretmenler Günü ) olarak kutlanmaktadır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILOtarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

ogretm.jpg

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. ‘Öğretmenler Günü‘nün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

ataturk-004.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİ

24 Kasım”

Bugün 24 Kasım
Seni anar,seninle gülleriz bugün
Kitap gibi bilgiler,senin gibi çiçekler
Senin gibi güllerler öğretmenim…
Ne kadar teşekkür etsek azdır sana
Bugün senin günün öğretmenim
Kutlu olsun bütün öğretmenlere
Kutlu olsun bugün…

“24 Kasım Öğretmenler Günü”


Ellerim kirliydi tuttun elimden
Bilgi dağarcığın açtın özünden
Bendeki cevheri gördün gözümden
Umudum sen oldun düşüm sen gibi
Yüksünmedin burnumdaki sümükten
Sende bir insandın etten kemikten
Annem miydin,babam mıydın,eğitmen.
Kutsal meslek istiyorum sen gibi
 

İlgili Haberler