Öğretmenler Günü'nde öğretmeni azarlamıştı... Cüneyit Orhan Toprak kimdir?

Öğretmenler Günü'nde öğretmeni azarlamıştı... Cüneyit Orhan Toprak kimdir?
Konya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü programında bir öğretmeni azarlayan Vali Cüneyit Orhan Toprak hakkında vatandaşlar internet arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Cüneyit Orhan Toprak kimdir?

Konya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü programında bir öğretmeni ayak ayaküstüne attığı için azarlayan Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın geçmişi merak konusu oldu. Vatandaşlar Konya'da yaşanan olay üzerine Cüneyit Orhan Toprak hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Cüneyit Orhan Toprak kimdir? Detaylar haberimizde...

CÜNEYİT ORHAN TOPRAK KİMDİR?

Aslen Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlı olan Cüneyit Orhan TOPRAK, 1966 yılında Kayseri’de doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Toprak, 1988-1991 yılları arasında Kayseri Kaymakam Adayı olarak görev yaptı. 1989-1990 yılları arasında İngiltere’de 1 yıl süreli dil ve meslekî konularda eğitim aldı. Kozaklı (Nevşehir) Kaymakam Vekilliği, Eskil (Aksaray) Kaymakamlığı, Yenifakılı (Yozgat) Kaymakamlığı,  Hamur( Ağrı) Kaymakamlığı, Gülşehir (Nevşehir) Kaymakamlığı, Siverek (Şanlıurfa) Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 2009-2010 yılları arasında ABD’de 6 ay süreli dil ve meslekî konularda çalışmalar yaptı. 01.06.2016 - 02.11.2018 yılları arasında Hakkari Valisi olarak görev yaptı. 26.10.2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Valiliğine atandı.