Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır. Öğretmenler aşı randevusunu nasıl alacak

Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır. Öğretmenler aşı randevusunu nasıl alacak
Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin başlaması ardından öğretmenler de korona virüs aşısı için öncelikli gruplar arasına alınmıştı. Mart ayı boyunca sırası gelen öğretmenler aşılanmaya devam etti. Peki henüz aşı olmayan öğretmenler aşı randevusu nasıl alacak? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır?

Türkiye''de, 2 Mart 2021 tarihinde yüz yüze eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise aşı önceliği olan gruplar arasına öğretmenlere de yer verdi. Öğretmenler ise aşı randevusu nasıl alınır sorusunu araştırmaya başladı. Korona virüs salgınına karşı aşılanmak isteyen öğretmenler aşı randevularını nasıl alacak? İşte cevabı...

ÖĞRETMENLER AŞI RANDEVUSU NASIL ALACAK?

Öğretmenler de diğer vatandaşlar gibi kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazdıktan sonra 2023''e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

Aşı sırası gelenler, "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden randevu oluşturabilme hakkına sahip oluyor.

İlgili Haberler