Öğretmenlerin il içi alan değişikliği atama tarihi ne zaman?

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği atama tarihi ne zaman?
Binlerce öğretmen il içi alan değişikliği için ön başvuru yapmıştı. Peki, il içi alan değişikliği atama tarihi ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim'den açıklama geldi mi?

Öğretmenlerin il içi alan değişikliği atama tarihi ne zaman açıklanacak? Sorusu sıkça merak edilmeye başladı. 12-18 Aralık tarihleri arasında binlerce öğretmen ön başvuruları yapmıştı. Şimdi gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda. MEB resmi internet sayfasında atama tarihlerini yayınlandı. 

İL İÇİ ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ATAMALARI NE ZAMAN

Tercih başvurularının alınması ve eğitim kurumu müdürlüklerince onaylanması, 24-26 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. Atamalar ise, 28 Aralık 2018 tarihinde. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise 18 Ocak 2019- 4 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Atama sonuçlarınızı ise, https://mebbis.meb.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenebileceksiniz.

ÖĞRETMENLERİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR

Öğretmen adayları ve öğretmenlerin; mezun oldukları lisans düzeyindeki yükseköğretim programına bağlı olarak atanabilecekleri alandır. Öğretmen olarak atanmaya esas alanlar, her bir alan öğretmenliği için mezun olunacak yükseköğretim programı ile öğretmenliğe atananların alan ve yan alanlarına göre aylıkları karşılığında okutacakları dersler 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Çizelge'ye göre belirlenir.