"Oğuzhan'ı gönderebilirsiniz"

"Oğuzhan'ı gönderebilirsiniz"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yönetime verdiği raporda, geçen sezon beklentilerin altında kalan Oğuzhan için “Gönderebilirsiniz” dedi.

Beşiktaş’ın orta sahadaki deneyimli isimlerinden Oğuzhan Özyakup’un gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı taraftarların merak ettiği konuların başında gelirken oyuncuyla ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş’in yönetime verdiği raporda 25 yaşındaki oyuncu için “Gönderebilirsiniz” dediği öğrenildi. Deneyimli çalıştırıcının, Oğuzhan’ın geride kalan sezonda sergilediği performanstan memnun olmadığı ve gelecek sezonun kadro yapılanmasında düşünmediği öğrenildi. Beşiktaş yönetiminin ise sözleşmesi bu ay sonunda bitecek oyuncu ile yeni sözleşme imzaladığı bunu yürürlüğe koymak için oyuncunun sözleşme bitiş tarihi olan 31 Mayıs’ı beklediği belirtilirken, Güneş’in bu kararı sonrası bekleyişe geçtikleri belirtildi. Yönetimin, sözleşmeyi yürürlüğe koyarak oyuncunun satışından para kazanmayı planladığı da kaydedildi. Aksi takdirde Oğuzhan, bonservisi elinde olarak transfer olacak.

RESMİ GİRİŞİM OLMADI

25 yaşındaki oyuncuyu, geride kalan sezon boyunca izleyen takımlar arasında Valencia, Marsilya, Lazio, Everton ve Milan yer almıştı. Ancak, şu ana kadar söz konusu kulüplerden herhangi bir girişim olmadığı da ifade edildi. Deneyimli oyuncunun da yönetimin kendisine bildireceği karara göre kariyerine yön vereceği ifade edildi. Oğuzhan, geride kalan sezonda Beşiktaş’la 37 resmi maça çıkarken 7 asist yaptı ancak hiç gol atma başarısı gösteremedi. 2012-2013 sezonundan bu yana Beşiktaş’ta forma giyen Oğuzhan, siyah-beyazlı takımla çıktığı 220 resmi maçta ağları toplam 28 kez havalandırırken takım arkadaşlarına ise 50 kez gol pası verdi.