Okan Buruk: "Kötü gidişe dur dedik"

Okan Buruk: "Kötü gidişe dur dedik"
Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin ardından değerlendirmelerde bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, "Kötü gidişe dur dedik" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 5. haftasında son şampiyon Medipol Başakşehir, deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşmanının ardından açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini söyledi. 

4 haftalık kötü gidişe bugün dur dedik

Galibiyeti değerlendiren Buruk, "Gol çok değerli. Bundan sonra 4 maç yaptık ve gole çok yaklaştık. Top bizdeydi, pozisyona girdik, şutta da fazlaydık. Gol atmak özgüven veriyor. 1-0'dan sonra oyun daha güzeldi. Oyunun büyük bölümünde topa sahip olduk. Saha şartları da iyi değildi. Daha hareketliydik. Rafael'in orta sahadaki dinamizmi İrfan Can'la birleşti. Savunma da bugün çok iyi oynadık. 4 haftalık kötü gidişe bugün dur dedik. Kadromuzu tamamladık. Çok iyi bir 2 hafta geçirdik. İyi hazırlandık. Bundan sonra çok daha güçlü olacağız'' şeklinde konuştu.

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Leipzig maçına da değinen Buruk, ''Güzel yorgunluklar da insanın hayatını değerli kılıyor. Şampiyonlar Ligi'yle birlikte zor olacak ama bugünkü galibiyet salı gününe de yansıyacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde olmanın heyecanını yaşamak gerekiyor. Oyuncularımızı dinlendirip 3 gün sonraya hazır olacağız'' şeklinde konuştu.

Genç teknik adam, Trabzonspor karşısında sergiledikleri futbola dair konuşarak sözlerini noktaladı:

''Sahaya doğru yayıldık, doğru pas yaptık. İyi yönlerimizi söyledik ama rakibin de eksikleri vardı. Organize olmakta zorlandılar. Bir hoca için zorlu bir gündü aslında. Bunun da altını çizmek gerekiyor. Hareketliydik. Belki daha çok pozisyona girebilirdik. Hem pas, hem hareketlilik hem de savunmayı bugün iyi yaptık''