Okkır ve Tatar'ın eşlerinden Erdoğan'a: "Affetmiyoruz!"

Okkır ve Tatar'ın eşlerinden Erdoğan'a: "Affetmiyoruz!"
Ergenekon kumpası hayatlarına mal olan Kuddusi Okkır ve Ali Tatar'ın eşleri katıldıkları canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rabbim ve milletim affetsin" sözlerini eleştirerek "Biz kullar olarak affetmiyoruz. Allah neden affetsin?" dedi.

Ergenekon Kumpası'nda hayatlarını kaybeden Kuddusi Okkır ve Ali Tatar'ın eşleri Sabriye Okkır ile Nilüfer Tatar, KRT TV'de Esra Yıldız'ın sunduğu Gündem Özel programında kumpas süreci ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözde Ergenekon Terör Örgütü'nün kasası olmakla suçlanan, cezaevinde yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayata gözlerini yuman Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, cenaze törenine katılanların tehdit edildiğini söyledi. Okkır, "Oğlum dedi ki: 'Maltepe’de bir cenaze namazı kıldıralım.' Biz cenazeyi Maltepe’ye getirdik, inanın camiden çıkan cemaatin hiçbirini cenaze namazına almadılar. Yalova Subaşı Konutları’nda bütün insanları tek tek dolaşarak cenazeye katılanların işten çıkarılacağı konusunda bilgi verdiler. İnsanları tehdit ettiler. Bunların hepsini ben yaşadım. Cenazeden ne istiyorsunuz? Halkın duymasını engelliyorlar" diye konuştu.

"TAYYİP BEY ‘BENİ AFFEDİN’ DEDİ, AFFETMİYORUZ!"

Ergenekon'un FETÖ tarafından vatanseverlere yönelik kumpan olduğunun ortaya çıkmasının ardındın Tayyip Erdoğan'ın kendilerine seslenerek 'Beni affedin' dediğini hatırlatan Sabriye Okkır, 'Biz kullar olarak affetmiyoruz, Allah neden affetsin' diye sordu. Okkır, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Tayyip Bey ben kandırıldım dedi bu davalar hakkında. Kandırıldım demekle bu olay kapatılacak mı? Bu kadar insanın hayatını etkileyen bu olayda sadece kandırıldım demekle bu konu çözülecek mi? Allah ve kullarım beni affetsin dedi.. Biz kullar olarak affetmiyoruz. Allah neden affetsin? Allah bana kul hakkı ile gelme” diyor. Ne allah affedecek, ne de biz bu olaylara sebebiyet verenleri asla affetmeyeceğiz.

"ÇIKIP ÖZÜR DİLESİNLER"

Tayyip Bey bu davanın savcısıydı, Bülent Arınç ‘Türkiye bağırsaklarını temizledi’ diyordu. Şimdi kimin bağırsaklarını nasıl temizlediği ortaya çıktı. Çok rica ediyorum,  kendilerinden çıkıp bir özür dilesinler.

"AMA ÇOK UZUN VE BÜYÜK CEZALAR ALMALARINI İSTİYORUM"

'Amirallere suikast' iddialarıyla ilgili kumpas sürecinde hayatına son veren Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar ise, "Ben affetmiyorum affetmeyeceğim de. Bu davaları da ölene kadar takip edeceğim. Benim kızım 10 yaşında babasız kaldı. Bu davanın savcısı çıkıp diyor ki; 'Benim 10 yaşında bir kızım var, şeker hastası insülin kullanıyor benim onun yanında olmam gerekiyor'... Davadan beraatini istiyor. Ölene kadar bunların bu davadan yargılanmasını istiyorum. İdam istemiyorum, ama çok uzun ve büyük cezalar almalarını istiyorum" dedi.