Okul servsilerine zam

Okul servsilerine zam
Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, servis ücretlerine yüzde 7.5 ile yüzde 8 arasında zam yapıldığını belirterek, "Sigorta primleri esnafımızın canını yakıyor" dedi.

Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, servis ücretlerine yüzde 7.5 ile yüzde 8 arasında zam yapıldığını açıkladı. Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, “Bu yıl geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz ulaşım koordinasyon merkezindeki toplantı neticesinde 0-5 km bilindiği üzere geçen yıl 120 lira olan fiyatımız bu dönem 130 lira. 5-10 km arası 130 iken 140 TL, 10-20 km arası da 140 iken 150 TL olmuştur” dedi.

“Bu dönemde yapmış olduğumuz bazı fiyat tarifeleriyle alakalı yenilikler vardır” diyen Başkan Ay, “20 ile 30 km arasında bir ücretlendirmemiz yokken böyle bir tarifemize yeni bir ilave yapıldı 190 TL olarak ilave yaptık ve 30 km'den sonra da her km için 3 TL uygulanacak. Bu yeni uygulamada ki amacımız sadece özellikle ilçelere gidip gelen öğrencilerimizin esnafımızda özellikle ilçede bu mesleği yürütmeye çalışan esnaf grubumuz da fiyat noktasında bir sıkıntı yaşanmaması için bunların tamamını da tarife kapsamına almış olduk. Ortalama yapmış olduğumuz zam bu yıl yaklaşık yüzde 7.5 ile 8 oranına tekabül etmektedir. Bir de yıllık peşin ödemelerde 9 aylık ödemelerde yine yüzde 5'lik esnafımız bir indirime gidecekler. Bir de yine aynı şekilde taktir edersiniz kolejlerde Cumartesi günleri de yani eğitim normalde 5 günken bazı kolejlerimiz 6 gün eğitim vermektedir. Bunlar için de 30 TL ek ücret alınacaktır. Rehber yine personelimiz için de 35 TL ayrıca ücretlendirme yapılacaktır. Bu içinde bazı yenilikler var biraz önce ifade ettiğim gibi tamamen yine öğrencilerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve esnafımız da herhangi bir sorun sıkıntı yaşamaması içindir” diye konuştu.

Başkan Ay, personel araçlarındaki fiyat tarifelere hakkında ise şunları söyledi: “Aynı şekilde personel araçlarında da yine fiyat tarifesinde yenilikler yaptık. 36 koltuğa kadar olan araçlarımız geçtiğimiz dönemde 180+KDV iken 200 TL'ye, 26 ve 35 koltuk arasındaki araçlarımız ise 175+KDV'ye, 14 ile 25 arasındaki koltuklu araçlarımızda başlangıç olarak 130+KDV oranında bir zam yapılmış oldu. Bu oranlarla arkadaşlarımız meslektaşlarımız çalışacaklardır. Tabi ki yine personel araçlarımızdaki zam oranımızda yaklaşık yüzde 7 ve 8'lere tekabül etmektedir. Aslında esnafımızın en büyük sorunlarından bir tanesi özellikle sigorta primlerinin çok yüksek olmasıdır. Çok defa çözüm önerisi getirildi haberleri yapılmakla beraber sadece haber statüsünde kalmaktadır. Ama uygulamada sahaya baktığınız zaman esnafımızın bu konuda canı yanmaktadır hala. Bunu deflarca dile getirdik. Belki şu an için ülkemizin içinde bulunmuş olduğu bu süreç içerisinde ekonomiden bahsetmenin çok etik olmadığı için ve bunu düşündüğümüz için fazla dile getirmek istemiyoruz ama bununla beraber her konuşmamda her mikrofon uzatılmasında dile getiriyorum bir kez daha altını çizmek istiyorum. Özellikle organizeye çalışan personel araçlarımızın ciddi sıkıntıları vardır. Kendi zaten ülke ekonomizmle alakalı ya da ülkedeki diğer sıkıntılardan etkilenmemizin ötesindeki bunlar boynumuzun borcudur çekeriz fakat özellikle plakasız araçların bu işi hak etmeden yapmaya çalışan insanların ekmeğimizi baltalaması ısrarla buna devam etmesi gerçekten canımızı son derece yakmaktadır. Bu konuda yetkililere bir kez daha rica ediyoruz ki lütfen Allah rızası için esnafımızın hak ve menfaatlerini lütfen yedirmeyin bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz.”