Okulda rehine krizi

Okulda rehine krizi
İstanbul Pendik'te bulunan bir lisede rehine krizi yaşandı. Yaklaşık 1,5 saatlik ikna çalışmalarının ardından uzman erbaş teslim oldu ve rehine krizi sona erdi.

Pendik'teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yaşanan rehine krizi az önce sona erdi. 

Pendik Yenişehir Mahallesi'ndeki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde stajyer memur olan kadın çalışan, asker olduğu belirtilen nişanlısı ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. 

Bir süre sonra burada silahlı rehin alma ihbarının yapılmasının ardından, okula çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.  Kadın personelin silahlı şahıs tarafından okulun tuvaletinde rehin alınması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı müzakereci ekipler de olay yerine geldi. 

Özel harekat polisleri, güvenlik gerekçesiyle okuldaki görevlileri, öğrenci velilerini bina dışına çıkartırken, bahçedeki gazetecileri de olay yerinden uzaklaştırdı. Öğrenci bulunmayan okuldaki müzakere çalışmaları sonrası uzman erbaş ikna edildi.

Şahıs daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.



"SİLAHIM YOK"

Pendik'te okulda nişanlısını rehin alan Umut D.'nin müzakereci polise, silahının olmadığını ve elinde bıçak bulunduğunu söylediği öğrenildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Pendik'teki rehine olayında müzakerelere başlandığını ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pendik ilçemiz Melek Akbil Meslek Lisesinde meydana gelen rehin alma olayı ile ilgili olarak öncelikle müzakere ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müzakerelere başlamışlardır. Ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevkedilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır." denildi. 

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN:

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Şahin'in açıklamaları şöyle:

"İsmi biliniyor ancak emniyet isimlerinin açıklanmasını istemedi. Bizim elimizdeki bilgilerle söylüyorum. Okulda çalışan hanımefendi ile girişimde bulunan kişi nişanlılar. Sorunları var, tabi böyle olunca uzman erbaş olduğunu bildiğimiz kişi okula geliyor, görüşme oluyor sonra tartışmalar olunca hemen polis çağırıyorlar.

Polis gelince de uzman erbaş arkadaşımız hanımefendiyi rehin alıyor. Emniyetimiz orada, özel harekat ile uzman ekipler orada. Çok büyük ihtimalle büyük bir sıkıntı çıkmadan inşallah selametle bu işi halledeceğiz gibi görünüyor. Panik havasının oluşmaması açısından sükutnetle takip ediliyor.

Okul ortamında olması bizi tedirgin etti. Ama maalesef okul ortamlarımızda da bunu yaşıyoruz. Bizi en çok üzen okul ortamında böyle bir hadisenin cereyan etmesi. Emniyetimiz hassas şekilde sahadalar. İnşallah sıkıntı olmadan da sonuçlanacak."

TSK'DAN AÇIKLAMA

Uzman Erbaş'ın karıştığı rehine krizine ilişkin TSK'dan da bir açıklama geldi.

TSK’dan yapılan açıklamada "İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

İlgili Haberler