Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Okulda Zihin Terörü!

Sevgili okuyucum, okuduğunuz başlık bir kitap adı... Öyle bir kitap ki -hani ne derler- bir kor yığını! Kitap 2010 yılından 2016 yılına kadar geçen süreç içinde, eğitimde olan-bitenleri ve özellikle yanlışları göz önüne seriyor. "Okulda Zihin Terörü" sözü gerçekten ciddiye alınacak bir konu. Çünkü bu konuyu büyük boy 479 sayfalık bir kitapla anlatan kişi, usta bir eğitimci olan Sayın Mahiye Morgül! Kitabın konusu hepimizi ilgilendiriyor. Anne-babaları uyarma, bilgilendirme konusunda Sayın Morgül özverili bir öncü... Yavrularımızın eğitiminde kullanılan kitaplarda, tespit ettiği yanlışları, yıllardır mahkemelere taşıyarak adeta ömür tüketen bir kahraman! Nitekim kitabının önsözünün bir bölümünde şöyle diyor: "Eğer birileri çocuğunuzun zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimi üzerinde egemenlik kuruyorsa, sizin bunu fark etmemeniz için, sizi 'bakar kör' haline getiren bir başka silahı da gizlice sıkıyor demektir. (...) Olanı biteni anlamayasınız diye, (fikri anlamda) asıl terörize edilen sizlersiniz! (...) "Okulda Zihin Terörü" kavramını artık kullanmak zorundayız. Çünkü "Yeni neslin ders materyalleri" dedikleri bu özel imalat kitaplar maksatlı üretilmektedir. Boşuna her yıl yeniden basılmıyorlar."

Sayın Mahiye Morgül, 479 sayfalık kitabının son sayfasında annelere şöyle sesleniyor:

"Sevgili anneler... Masum yavrularımızın zihin sağlığını korumak, insanlık tarihi karşısında en önemli sorumluluğumuzdur. Okulda Zihin Terörü'ne sessiz kalmayalım. Terör saçan ders kitaplarını yok etmek için bir dava da siz açın. Çoğalırsak bunu başarabiliriz. (...) Çocuklarımızı küresel cehalete karşı korumaya alalım. Evlerimizde bilim ocakları kuralım; çocuklarımızı mükemmel Türkçe, Fen ve Matematik öğreten 1970'li yılların ders kitaplarıyla donatalım. Toplumları cahil sürüleri haline getirerek sömürmek isteyen küresel efendilerin kurguladığı, uzun yıllar sürecek bir savaşın ortasındayız. Çocuklarımız en değerli varlıklarımızdır. Lütfen öncelikle onları korumaya alalım. Kendilerini savunabilmek için onları en güçlü silahla, yani bilgiyle donatalım. Yolunuz açık, ufkunuz geniş olsun! Akıl ışığınız hiç eksilmesin!"

Değerli okuyucum; Sayın Mahiye Morgül Hanımefendi; "1970'li yılların İlk-Orta-Lise ders kitaplarını www.mahiye.net http://www.mahiye.net'deki 'Mayana Kitaplığı'ndan ücretsiz indirebilir; dağıtabilirsiniz diyor. Ayrıca okuyucularımıza: Ailece; şarkılarla, türkülerle, oynayarak, yaşayarak okuma-yazma öğretimini anlatan, üç adet cd'yi -kargo ücretini okuyucuların karşılaması üzere- bedelsiz gönderebileceğini belirtiyor. Sayın Morgül'ün e.postası şudur: mahiye@gmail.com mailto:mahiye@gmail.com

Sayın Morgül'ün eğitim dünyamızdaki bu anlamlı çabasını gönülden kutluyor; kendisine en içten saygılarımı sunuyorum.

Ve Millî Düşünce...

Efendim Millî Düşünce Merkezi, 11 Haziran 2016 Cumartesi günü ilginç bir sunum ortaya koydu. 2001 yılında Türk Standartları Enstitüsü için yazdığım Damdaki Pabuç adlı tiyatro oyununun videosunu -Sevgili Hakan Paksoy'un gayretleriyle- Merkez'in Ziya Gökalp Salonu'nda, seçkin bir topluluk huzurunda sundu. Seyircilerin oyunu beğenmesinden, doğrusu çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Yıllar önce Türk Standartları Enstitüsü, "Damdaki Pabuç"u illerimizde gösterimlerde bulunmuştu. Ahilik geleneğini-kaliteyi anlatan bu oyunu Enstitümüzün halkımıza tekrar sunmasının yararlı olacağına inanıyorum.

Ve Yesevî Dergisi... 270'inci sayıdan kısa bilgiler: Erdoğan Aslıyüce'nin "Şeytani Sykes-Picot 100 yaşında", Hilmi Özden'in "Süleyman Çelebi Hazretlerinin Mevlid-i Şerifine naziremizdir", Muhsin Koç'un "Geç kalmış Mayıslar", Süheyl Başaran'ın "Türk müziğinin askerleri", Oğuz Çetinoğlu'nun "Lâiklik", Dr. Yusuf Gedikli'nin "Yakut Türklerinin bazı halk inançları", Prof. Dr. Metin Akar'ın "Prof. Dr. Ömer Faruk Akün'e ikinci Fatihamız" okunmalı... Yesevî'ye 0212 638 50 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

 

Yazarın Diğer Yazıları