Ankara'da sel suları 2 can aldı

Ankara'da sel suları 2 can aldı
Ankara’nın Akyurt ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Çöken istinat duvarı bir aracı adeta silindir gibi ezdi. Bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. İlk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Akyurt İlçesi felaketi yaşadı

İHA''nın haberine göre, Ankara’nın Akyurt ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle 2 kişi öldü. Muhammet Şahin (21) iş yerinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. İlçeye elektrik henüz elektrik verilemezken, ekipler trafolardaki çalışmalarını sürdürüyor. Teberik Mahallesi''nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel de, sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.

AFAD, ASKİ, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında AFAD, JAK, PAK, İtfaiye, AKUT, ANDA ve Kahramankazan Arama Kurtarma ekiplerinden toplam 187 personel ve 7 bot görev yaptığını bildirdi.

ARAÇ PESTİLE DÖNDÜ

Ankara’da selden dolayı bir istinat çöktü. Çökme sonucu istinat duvarının altında kalan bir aracın kağıt gibi olduğu görüldü.

Ankara’da yağış sonrası meydana gelen selden dolayı bir istinat duvarı çöktü. Çökme sonucunda duvarın altında kalan Honda markalı bir otomobil kağıt gibi ezildi. İhbar üzerine gelen olay yerine gelen itfaiye ekipleri yığınları kaldırarak temizlik gerçekleştirdi. Yığınları kaldıran ekipler otomobilin kağıt gibi olduğunu gördü. Otomobilde herhangi bir vatandaşın olmaması büyük bir şans olarak görüldü. Olay yerine gelen ekipler otomobili çekiciyle kaldırdı.

“ORTALIK KIYAMET YERİNE DÖNDÜ"

Ankara’nın Akyurt ilçesinde meydana gelen selde dükkanını su basan vatandaş, “Ortalık kıyamet yerine döndü” dedi.
Akyurt’ta meydana gelen sel ve su baskını sonucu birçok dükkanı ve evi su bastı. Sel nedeniyle dükkanı su basan vatandaş, “Ortalık perişan oldu Sel birden Kızık köyünden geldi. Aşağı doğru sürüklenenler olmuş. Ortalık birden kıyamete döndü. Dereden gelen su birlikte ne var ne yok süpürüldü. Korkutucu bir durumdu. İnsanlar ve köpekler suyun içindeydi” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY 15 DAKİKA İÇİNDE OLUP BİTTİ”

Selde yaşananları anlatan Serkan Demir, “Sel olduğunda buralardaydık. Birden yağmur bastırınca sel her şeyi götürdü. Bütün dükkanları ve bodrumları su bastı. 15-20 dakika içinde sel her şeyi götürdü. Herkese yardım ettik” şeklinde konuştu.
Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında AFAD, JAK, PAK, İtfaiye, AKUT, ANDA ve Kahramankazan Arama Kurtarma ekiplerinden toplam 187 personel ve 7 bot görev yaptığını bildirdi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

 Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden dolayı tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
Vali Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler