Erken seçime mi gidiliyor. Resmi yazı ortaya çıktı

Erken seçime mi gidiliyor. Resmi yazı ortaya çıktı
Erken seçime mi gidiliyor? Okullara 'seçime hazır olun' yazısı...Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara seçim hazırlığı için yazı gönderildiği ortaya çıktı.

Milli Gazete''nin haberine göre Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü''nün 20 Haziran 2022 tarihinde okullara "Sandık Alanı İşlemleri" başlıklı bir yazı gönderdiği ve okulların seçimde engellilerin oy kullanmasına hazır olup olmadığının sorulduğu ortaya çıktı. Erken seçim tartışmaları sürerken yapılan hamle akıllarda soru işareti oluşturdu.

''SEÇİME HAZIR OL'' YAZISI GÖNDERİLDİ

Yazıda Çankaya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı''nın 16 Haziran 2022 tarihli yazısına atıf yapılarak okullardan bilgi istenirken İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Şenay Serin imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapacağı planlama doğrultusunda engelli ve yaşlı seçmenlerin oy verme gününde sandık çevresine daha rahat erişimlerini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere, sandık bölgelerinde bulunan binalarda zemin kat sandık sayısı ve bina asansör mevcudiyet bilgilerine ihtiyaç duymaktadır.

İşte bu yazı iktidarın erken seçime mi hazırlanıyor sorusunu gündeme getirdi

İlgili Haberler