Okulların açılmasına bir gün kala Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan kritik açıklama: Çevrenizde görürseniz uyarın

Okulların açılmasına bir gün kala Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan kritik açıklama: Çevrenizde görürseniz uyarın
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korona virüs salgınıyla ilgili “mecburen şimdi işi sıkmak zorundayız” ifadelerini kullanması sonrası veliler pazartesi günü başlayacak olan okulların açılışının ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyordu. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların Pazartesi günü başlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” ifadelerini kullanmış, vatandaşlar ise pazartesi günü başlayacak okulların açılışının ertelenip ertelenmeyeceğini merak etmeye başlamıştı.

ÇEVRENİZDE GÖRÜRSENİZ UYARIN

Okulların açılışıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, "1'inci sınıf öğrencilerimiz pazartesi günü okula başlıyor. Her yılkinden daha çok yüreklendirilmeye ihtiyaçları var. Çevrenizde 1'inci sınıf öğrencisi görürseniz yüz yüze eğitime gelecek olanları sınıflarda, uzaktan eğitimle devam edecekleri ekranlarda heyecanla beklediğimizi söyleyin" ifadelerini kullandı.

ziya-selcuk.jpg