Okulların hangi kurallarla açılacağını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bugün öğrendi!

Okulların hangi kurallarla açılacağını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bugün öğrendi!
Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada “Bu kapsamda 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlanacaktır” denildi. Öğretmenin velilere yolladığı mesaj hangi kurallarla yüz yüze eğitimin başlayacağı konusunda kurumların önceden bilgilendirilmediğini ortaya çıkardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kurucusu olduğu okuldan velilere gönderilen mesajda “İlkokulların yanı sıra ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitime başlanabileceğini hep birlikte öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrencilerin okula geleceği gün sayısı, sınıf mevcudu gibi önemli değişkenler Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak bilgilendirme sonrasında netleşecektir” denildi. Atılan bu mesajla birlikte Selçuk’un kurucusu olduğu okul da dahil hiçbir eğitim kurumunun, 2 Mart tarihinde yüz yüze eğitimin hangi kurallarla başlayacağı konusunda önceden bilgilendirme yapılmadığını ortaya çıkardı.

VELİLER, ÖĞRETMENLER, SERVİSÇİLER ŞAŞKIN

Okulların 2 Mart’ta açılacağını öğrenen eğitimciler sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarda “En azından bizlerin önceden bilgilendirilmesi lazımdı, tüm Türkiye ile birlikte bizler de yüz yüze eğitimin başlayacağını bugün öğrendik. Hangi çocuklar kaç gün okula gelecek, planlamamız hazır değil. Öğrenciler için hazırlık yapmamız lazımdı. Servis şoförleri de yeni öğrendi, sabah hangi öğrenci kaçta alınacak hiçbir şey belli değil, yarın kaos olacak” notunu paylaştılar.

İlgili Haberler