Okutan'dan çarpıcı Topbaş açıklaması

Okutan'dan çarpıcı Topbaş açıklaması
Siyasi hayatına Akşener liderliğindeki 'Yeni Parti'de devam etme kararı alan Isparta Milletvekili Okutan, İBB Başkanı Topbaş'ın istifasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Meral Akşener liderliğindeki 'Yeni Parti'de siyasi hayatını sürdürme kararı alan Isparta Milletvekili Nuri Okutan İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasına yönelik Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Okutan, açıklamasında "Acı gerçek şudur: İstanbul'u beton yığını haline getiren ve rantçıların gözbebeği olan Kadir Topbaş bile rantçıların gözünü doyuramadı" ifadelerini kullandı.

Okutan'ın açıklamaları şöyle:

"Son birkaç yılda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen 7 bin 196 dosyanın,6 bin 154'ü imar,43'ü deprem,26'sı engelsiz yaşama aitmiş.

Sürekli imarla oynayıp, İstanbul'u katleden bir mimar olmak; sonra da hata yapmaktan, ihanet etmemekten bahsetmek ne hazin bir çelişki!

Sayın Kadir Topbaş, yıllardır mimar bir başkan olduğu halde, İstanbul halkına ihanet ettiğinin hala farkına varamamış. Yazık, çok yazık..!

Sayın Topbaş şimdi çıkmış: "...Çocuklarıma vakit ayıramadım. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik..." diyor. Bu ifadeleri kullanan birine "Allah söyletmiş" veya “bilinçaltının dışa vurumu” denilebilir. Fazla söze gerek yok; yazık, gerçekten yazık!

Bazı dünya kentlerinin halka açık yeşil alanları;

Hong Kong %41

Londra %38.4

New York %14

İstanbul %1,2

Sayın Topbaş döneminde İstanbul’da ne yazık ki mezarlıklar, tarihi mekânlar ve askeri alanlar dışında yeşil alan bırakılmadı.

Acı gerçek şudur: İstanbul'u beton yığını haline getiren ve rantçıların gözbebeği olan Kadir Topbaş bile rantçıların gözünü doyuramadı.

İstifanın demokrasilerde önemli bir yeri vardır Sayın Topbaş, siz aslında istifa etmediniz; rant kavgalarının girdaplarında azledildiniz. Size güvenip şehri emanet eden halka ihanetiniz asla unutulmayacak Sayın Topbaş; adalet ve tarih önünde hesap vereceksiniz!"

İlgili Haberler