Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Okuyucularım, Kırmızılar ve Terörist seviciler…

Geçen hafta yayımlanan matematik konulu yazım, okuyucularımdan büyük ilgi gördü. Beni kutlayan okuyucularımın tümüne, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Okuyucularımın o yoğun ilgisi adına; Amerika Birleşik Devletleri'nden beni kutlayan, kitapları ABD'de okunan, matematik dehası, Sayın Vedat Batu'nun kısa sözlerini vermek istiyorum:

"Sayın Mevlüt Uluğtekin Yılmaz. Ben, böyle bir köşe yazısını Türk Basını'nda herhalde ilk kez  görüyorum. Ve sizi bundan ötürü kutluyorum." Diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor Sayın Batu:

"Kırk yılı aşkın bir süreden beri matematiğin doğadaki uygulamalarına ilişkin çalışmalar yapan, makale ve kitaplar yazan birisiyimİzninizle bir başka noktaya değinmek istiyorum: Şurasını unutmamak gerekir ki, Atatürk'ün dehasının temelinde büyük bir matematik kafa yapısına da sahip olması vardır. Bunun kanıtları arasında Selanik'te Şemsi Efendi İlkokulu ve Manastır Askerî İdadî'sinde okurken, matematiğinin çok iyi olmasının hocalarının dikkatini çekmesi de vardır. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı döneminde yazdığı bir geometri kitabı bu özelliğinin daha da belirginleşmiş kanıtıdır.

Saygılarımla,

Vedat Batu, Chicago, ABD"

Değerli okuyucum, gerçekten Sayın Batu ABD'de, Türk zekâsının temsilcilerinden birisi. Böylesi değerlerin varlığı bizlere gurur veriyor. Sayın Batu'ya en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Ve Kırmızılar!

Sevgili okuyucum, 2015'in ortalarında bilge insanlar internette "Kırmızılar" adıyla bilgi, kültür ve sanat ağırlıklı görkemli bir site kurdular. Emek verenler, tanıtım yazısının bir bölümünde şöyle diyorlardı: "Kırmızılar" biziz; biz Türk Milletiyiz. Üstte gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça; Tanrı buyruğu son demedikçe; ili, töresi bozulmayacak olan nice boyların, soyların, halkların Doğu'dan Batı'ya, Asya'dan Avrupa'ya birlikte oluşturduğu Türk Milletiyiz. Kırmızılar, Türk Milleti'dir! Kırmızılar bir hizip ya da siyasi bir oluşum değildir. Kırmızılar hayatın içinde bir iyilik, bir güzellik, bir yararlılık çabasıdır. Bu millet için faydalı bir iş işleyen, bu milletin iyiliğini düşünen, bu milleti seven her kimse, o bir "Kırmızı"dır!"

Prof. Dr. Muzaffer Metintaş öncülüğünde Mustafa Tezel, Fatih Akman gibi yazarlar bu siteye yoğun emek veriyorlar. Siteye www.kirmizilar.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Özellikle Sayın Mustafa Tezel'in 16 Ocak 2016'da yazdığı "Küresel Dengeler Yeniden Kurulurken, Türkiye ve Türkler Niçin Hedefe Konuldu?" başlıklı yazısını okuyucularımın özellikle okumasını dilerim. Sayın Tezel görkemli makalesinde güneyimizdeki oyunları herkesin anlayacağı üslupla ve çok açık biçimde gözler önüne seriyor. Ama ABD'nin liderlikten 'başka yollara nasıl evrildiğini' anlatan bölüm başlığı pek güzel. Başlık şöyle: "ABD: Tek Kutuplu Dünyanın Lideri Olma Hayâlinden, Küresel Ortaklığa" Sevgili okuyucum Sayın Tezel'in özellikle bu tespiti harika. Ve bu bölümde çizelgelerle ABD'nin bilmediğimiz o ekonomik zaaflarını anlatıyor. Bu yazının tamamını siteden okuyabilirsiniz.

Değerli okuyucum, kendilerine 'Akademisyen' diyen kimi 'terörist sevicilerin' bildirisine karşı ülkemiz üniversiteleri ve pek çok bilgeler topluluğu -Türk Ocakları gibi-  yoğun biçimde karşı bildiriler açıkladılar. Ama beni en çok etkileyen ise Sayın Meltem Ayvalı'nın bildirdiğine göre; 'Elli altı üniversiteden yüz otuz üç öğrenci topluluğu' 'Çocuklar Ölmesin Diye Kahrolsun PKK' başlığıyla yayımlanan bildiridir! Bildiriye imza veren; o gençlerin hepsini kucaklıyor; gözlerinden öpüyorum!

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları