Öldü denilen Hasan Mezarcı “Mesihler Ölmez” diyerek Hakan Aygün’ün canlı yayınına bağlandı

Öldü denilen Hasan Mezarcı “Mesihler Ölmez” diyerek Hakan Aygün’ün canlı yayınına bağlandı
Kendisini “Mesih” ilan eden ve öldü denilen Hasan Mezarcı, Gazeteci Hakan Aygün’ün YouTube kanalındaki canlı yayınında soruları yanıtladı.

Son olarak kadınlara tesettür zorunluluğunu kaldırdığı çıkışıyla gündeme gelen Hasan Mezarcı’nın hayatını kaybettiği duyuruldu.Kendisini “Mesih” ilan eden Mezarcı’nın hayatını kaybettiğini Gerçek Hayat Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer, Twitter hesabından dile getirdi. Özer, “Hasan Mezarcı vefat etmiş. Allah rahmet eylesin!'' ifadelerini kullandı.

HAKAN AYGÜN’ÜN YOUTUBE KANALINDA SORULARI YANITLADI

Gazeteci Hakan Aygün, söz konusu iddiaları yalanlarken Hasan Mezarcı’yı YouTube kanalında konuk etti. Gazeteci Aygün’ün analında canlı yayınla bağlanan Hasan Mezarcı, “Mesihler Ölmez” diyerek yayına bağlandı.

Mezarcı, katıldığı yayında, “Vallahi bilmiyorum bu iddialar nereden geldi. Haber sitelerinde haber olmuş, ‘Hasan Mezarcı öldü’ diye. Beni de arıyorlar taziye için. Bana ölmüşsünüz diyorlar. Ben de teşekkür edip Allah razı olsun diyorum” dedi.

hasan-mezarci-002.jpg

Mezarcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esprili bir şekilde “Mesihler Ölmez” diye söylüyorum ve espriyle karşılıyorum. Ben bir yorum yapamayacağım. İnsanlar İsa mesihi, Hz. Muhammed, Hz. Musa, Hz. İbrahim gibi diğer peygamberler gibi bir peygamber sanıyor. Müslümanlar da maalesef bunu böyle sanıyorlar.

Mesih’in iki tane bedeni var. Bu inanç meselesi ama ben ayete göre söylüyorum. Başka ayetlerde var Kur’an’da. Dolayısıyla, Mesih Allah’ın beden almış kelimesidir.

Mesih, ölümlü insan bakımından ‘Ruhu Kudüs’ olduğunu kabul ederse insanlar ve işaretlere de inanırlarsa Havilerilerle biz konuştuk, gözlerimizin önünde göğe gitti.

Alkol yasağını iptal ettim. Ama tavsiye etmiyorum. Bağımlılık yapacak düzeyde içmek, iradeyi kaybedecek veya başkalarına zarar verecek düzeyde içmesinler. Şunu içiyorlarsa düzgün içsinler. Ama haram değil günah değil. İptal ettim.

Hocaların anlattığı gibi değil bu kadar adamı sıkboğaz etmeye gerek yok. Demek ki İsa’nın bazı haramları helal kılma yetkisi varmış. Bana inanmıyorlar Kur’an’a da mı inanmıyorlar. Hiçbir peygamberin haramı helal kılma gibi bir yetkisi yoktur ama Mesih’in vardır. Ben de Allah’ın verdiği bu yetkiyi kullanarak tesettür mecburiyetini iptal ediyorum, kadınların şahitliğinin kabul edilmemesini iptal ediyorum.

“HİÇBİR SAĞLIK SORUNUM YOK”

Ben cezaevinde hiç hasta olmadım. Revire bile gitmedim, asprin bile kullanmadım. Benimle ilgili dil algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Halk “Hasan Mezarcı’nın Mesih olmasına inanmasın”. Korkuyorlar. Halk, Hasan Mezarcı’nın Mesih olduğuna inanırsa, bunların kutsal tezgâhları yıkılır. Hasan Mezarcı yalan söylüyor da diyemiyorlar. Deseler inandıramazlar. Deli algısı oluşturarak, halkın buna inanmasını önleyelim diyorlar.

İlgili Haberler