Öldürülen teröristin kimliği şok etti!

Öldürülen teröristin kimliği şok etti!
Diyarbakır'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilen teröristin kimliği herkesi hayrete düşürdü.

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Diyarbakır Sur'da güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir teröristin öğretmen olduğu ortaya çıktı. 6 gün önce Sur'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Erdal Tekin'in kadrolu coğrafya öğretmeni olduğu öğrenildi.

‘Zana Andok’ kod adını kullanan Tekin’in, 2015’in şubat ayında öğretmen olarak atandığı ve mayıs itibarıyla PKK saflarına katıldığı belirlendi. 

1456818299382.jpg

Lice'ye öğretmen olarak atanan fakat terör örgütü PKK'ya hizmet eden Tekin'in, örgüt içerisinde YPS sorumlularından olduğu ve PKK'ya çok sayıda militan kazandırmaya çalıştığı tespit edildi. Okuldan ayrıldıktan 9 ay sonra çatışmada öldürülen terörist öğretmen hakkında, öğrencileri terör örgütüne katılmaya zorlamak suçundan şikâyetler olduğu belirtildi. 3 ay öğretmenlik yapan Tekin'in sınıf içerisinde terör örgütü propagandası yaptığı da daha sonra ortaya çıktı.

Öğretmenliği bıraktıktan sonra bir grup öğrenciyle terör örgütüne katılan Tekin’in ağustos ayına kadar maaş aldığının anlaşılması üzerine ihmal ile ilgili dönemin okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.