Ömer Çelik: "Gözlem noktalarından çekilmeyeceğiz"

Ömer Çelik: "Gözlem noktalarından çekilmeyeceğiz"
İdlib'deki gözlem noktalarımıza yapılan saldırı sonucu 5 Mehmetçik şehit oldu. Saldırının ardından basın açıklaması düzenleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gözlem noktalarından çekilmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Suriye ordusunun alçak saldırısı sonrası İdlib'de 5 Mehmetçik şehit düşerken AKP'den açıklama geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gözlem noktalarının terk edilmeyeceğini söyledi.

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle konuştu:

İdlib'de çatışmaları engellemek için, sınır güvenliğini sağlamak için, TSK terörle mücadele çerçevesinde üzerine düşeni başarıyla sürdürmektedir. İdlib'de gözlem noktaları var. Astana Süreci çerçevesinde, Soçi çerçevesinde meşru bir yapı olarak durmaktadır. Rejimin gözlem noktalarına saldırıları söz konusudur. En yoğun şekilde, saldırıyı gerçekleştiren hedefler ateş altına alınmıştır.

Hedefler tahrip edilmiştir, şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Ateş altına alma faaliyeti sürmektedir. TSK kaç hedefi ateş altına alındığıyla ilgili, Milli Savunma Bakanlığı gereken bilgileri açıklayacak.

Türk tarafı kendi somut tarafını açıkça söylemiştir. Rejim, bu bahsettiğimiz, yere çekilinceye kadar, bu saldırganlıkla ihlal ettiği çizginin gerisine çekilinceye kadar, TSK gereken çalışmaları yapacaktır. Rejimin İdlib'i yutmaya çalışmasına izin verilmeyecektir. Rejimin kendisi terör örgütleriyle işbirliği içindedir."