Ömür Akkor'un resim koleksiyonu Üsküdar'da

Ömür Akkor'un resim  koleksiyonu Üsküdar'da
Şef ve yazar Ömür Akkor'un koleksiyonundan seçilen eserlerin yer aldığı resim sergisi, Üsküdar'da sanatseverlerle buluştu.

AA

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda seçkin davetli serginin açılışı öncesinde Nevmekan Sahil ile Hanım Sultanlar Müzesi''nin ortak bahçe alanında bir araya geldi. Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şef ve yazar Ömür Akkor''un sadece yemek ve gastronomi değil başka alanlarda da değerli araştırma ve çalışmaları olduğunu söyledi.

Nevmekan Sahil Galeri''de açılan sergiye ilişkin Ömür Akkor ise her zaman resme meraklı olduğunu ve son 10 yıldır farklı sanatçıların eserlerini toplamaya başladığını söyledi. Akkor, ortaokul ve lise yıllarında da Avrupalı ressamlar üzerine eserler okuduğunu belirterek, "Sonra Türk resmini keşfettim. Son 10 yıldır resimler alıp biriktirmeye başladım. Aslında bir koruma, bir sonraki nesle saklama içgüdüsü vardı. Evet, sanat kazandıran bir şey, ''Bunları alırım, başka şekilde maddi olarak değerlendiririm'' gibi bir histen ziyade bakmaktan keyif alıyorum. Özellikle geleneksel ve modern Türk ressamlarını seviyorum. Yeni nesil sanatçılara bir hayli ilgim var." dedi. Akkor sergide 19 sanatçının 69 eserinin yer aldığını dile getirdi. Sergi, 22 Ağustos''a kadar ziyaret edilebilecek.