On binlerce asker bu hafta tezkere alıyor? "Evlerine nasıl dönecekler?

On binlerce asker bu hafta tezkere alıyor? "Evlerine nasıl dönecekler?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, tezkeresini alacak askerlerin evlerine nasıl döneceklerini sorarak, “Ordu, kışlanın önüne koyduğu askerlerin sorumluluğunu üstlenmeli ve yetkili makamlardan gerekli izinler alınmalı, vatani görevlerini yapanlar sağ salim dönmelidir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, tezkere zamanı gelen askerlerin evlerine nasıl evlerine döneceklerine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son kararla 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş ve çıkışların kapatılması ve şehirlerarası yolculuklar için izin alınması zorunluluğu sonrası askerlerin evlerine nasıl dönecekleri merak konusu oldu.

CHP’li Sertel, ordunun askerilerin dönüşleri için gerekli izinleri alması gerektiğini vurgulayarak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, yarın binlerce asker teskere alıyor. Askerler çaresiz, çünkü memleketlerine dönüş için ne araç var ne de izin. Ordu, kışlanın önüne koyduğu askerlerin sorumluluğunu üstlenmeli ve yetkili makamlardan gerekli izinler alınmalı, vatani görevlerini yapanlar sağ salim dönmelidir.”

sertel.JPG