Önce “Eve ekmek götüremiyoruz”, sonra "O tepkiyi beklemiyorduk" dedi, Erdoğan'ın "Al çay iç" dediği servisçi şimdi de 'şakalaştıklarını' söyledi

Önce “Eve ekmek götüremiyoruz”, sonra "O tepkiyi beklemiyorduk" dedi, Erdoğan'ın "Al çay iç" dediği servisçi şimdi de 'şakalaştıklarını' söyledi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Açız, eve ekmek götüremiyoruz" diyen ve daha sonra AKP'li olduğunu ve kırıldığını söyleyen servisçi, yeni bir açıklama yaparak "Şakalaşıyorduk" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasında 'Eve ekmek götüremiyoruz' tartışması yaşanan esnaftan açıklama geldi.

Esnaf Mesut İnce, "Mecazi olarak kullandım, Sayın Cumhurbaşkanımız da bana esprili bir dille 'keyif çayı iç' dedi. Sözlerim çarpıtıldı" dedi. İnce'nin açıklamasını elindeki kağıttan okuyarak yapması dikkat çekti.

Partisinin 7. Olağan Kongresi için Malatya’da bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce'yle yaşadığı diyalog Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Servisçi olduğunu belirten vatandaş Erdoğan’a, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” dedi. “Bu bana çok abartılı geldi” yanıtını veren Erdoğan, “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıttı.

GERİ ADIM ATTI

Olayın ardından açıklama yapan Mesut İnce, "AKP'liyim, kırıldık, üzüldük" dedi, daha sonra ise geri adım attı.

Bir açıklama daha yapan Mesut İnce, elindeki kağıttan okuduğu metindeki sözleri aynen tekrarladı ve "Sayın Cumhurbaşkanımız ile şakalaştık" dedi.

Mesut İnce'nin açıklaması şöyle:

"Eve ekmek götüremiyoruz" cümlesini mecazi olarak kullandım. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da "keyif çayı iç" diyerek esprili bir dille karşılık verdi. Hiçbir şekilde gergin bir atmosfer oluşmadı fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı. İnşallah bizler de külliyeye giderek Sayın Cumhurbaşkanımıza kayısı ikram edeceğiz. Devletin bir neferi olarak, vatan sevdalısı olarak dün olduğu gibi bugün de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız.