Önce Muğla şimdi ise Kütahya! Peş peşe yanıyorlar...

Önce Muğla şimdi ise Kütahya! Peş peşe yanıyorlar...
Muğla'nın Milas ilçesinde bağlı Kısırlar Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangının ardından bir yangın haberi de Kütahya'dan geldi. Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Gökler köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere, karadan ve havadan müdahale ediliyor.

KÜTAHYA

Çavdarhisar'ın Gökler köyüne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yoğun dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Alevlerin söndürülmesi için çok sayıda arazöz ve 1 helikopter ile karadan ve havadan müdahale ediliyor.

5ec5387518c77308c0e33994.jpg

MUĞLA

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangının çıktığı alanın ormanlık ve sarp alan olduğu öğrenilirken, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına İzmir ve Denizli Orman Bölge Müdürlüklerinden de kara ve hava ekibi sevk edildi. Yangına şu anda karadan 20 arazöz, 10 su tankeri ve 3 dozer sevk edilirken Marmaris ve Fethiye’de konuşlu 2 yangın söndürme helikopteri yangına havadan müdahale ediyor.

5ec5381c18c77308c0e33990.jpg

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri şu anda İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden bin yangın söndürme helikopterinin yangın bölgesine sevk edildiğini açıklarken, yangın söndürme çalışmaları hem karadan hem de havadan devam ediyor.