AKP'li Mehmet Metiner'den Erdoğan'a Abdurrahman Dilipak çağrısı

AKP'li Mehmet Metiner'den Erdoğan'a Abdurrahman Dilipak çağrısı
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, "Reisimden ve partimden rica ediyorum" diyerek Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkındaki davaların acilen geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Metiner daha sonra AKP'li kadınlardan özür diledi...

Eski AKP İstanbul Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın ve AKP’lilerin, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında açtığı davaları geri çekmesi ricasında bulundu.

Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davaları çekmesi üzerine Dilipak hakkındaki davaların da geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Twitter’dan konuya dair açıklama yapan Mehmet Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"Reis’imden ve partimden ricamdır: Lütfen Abdurrahman Dilipak hakkında açılan davalar acilen geri çekilsin! Dilipak her şeye rağmen bizim değerimizdir. Kendi aramızda helalleşmeyi sağlayacak ahlaka ve olgunluğa sahip olduğumuzu gösterme günüdür."

Ne olmuştu?

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını savunan Abdurrahman Dilipak Temmuz 2020’de kaleme aldığı yazısında “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!” ifadesini kullanmıştı.

AKP''li kadınlara ‘Fahişe’ dediği gerekçesiyle AK Parti teşkilatları Abdurrahman Dilipak’a dava açmıştı.

METİNER''DEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Açıklamalarının haberleştirilmesinden sonra bir paylaşım daha yapan Mehmet Metiner AKP''li kadınlardan özür diledi. Sosyal medyadan açıklama yapan Metiner mesajında; "AK Partili kadınlarımızdan özür: Dilipak’la ilgili ricayı Reis’ten/partimden yapmam, asla AK Partili onurlu kadınlarımızı bir özne olarak görmediğim anlamına gelmez. AK Partili kadınlarımız kendilerini bu gözle görmediğimi bilirler. Ricamı ve özrümü kendilerine iletiyorum." ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler