Önce sinirlerini sağlam tutacaksın...

İzlanda'daki moral bozma taktiğiyle başlayacağım. Reykjavik Havalimanı'nda tam 2,5 saat bekletmeden. Bavulların tekrar tekrar aranması, hazırlanan oyunun parçalarıydı. Bir elinde teyp, diğerinde tuvalet fırçası bulunan şahsın terbiyesizliğini bu plana dâhil edebilirsiniz.

İyi incelendiğimiz anlaşılıyor. Çünkü WC fırçasının mikrofon gibi uzatıldığı kişi Emre Belözoğlu. Kaptanın patlamaya ne kadar müsait olduğu tam isabetle belirlenmişti.

Bu akşam, sahada neler yapacaklarını tahmin zor değil her türlü "belden aşağı vurmalara" baş vuracakları kesin. Futbolcularımızı mutlaka sıkı şekilde uyarmalıyız.

İtalyan ekolü

Peki bunu neden yapıyorlar? Cevabı çok basit; Selçuk İnan'ın attığı frikik, içlerinde kaldı. İzlandalılara bu golün atıldığı yer yine Konya idi. Anlayacağınız" adamların kuyruk acısı var."

İlginç bir şey daha anlatmak istiyorum. Dünya futbolunda bütün sahtekârlıkların mucidi İtalyanlardır.

Dokunmadan kendilerini yerden yere atarlar. Korner veya taçlarda hakem daha işaret etmeden atışları kullanırlar. Rakibin sinirlerini bozmada üstlerine kimse tanımayız.

Bizlere yaptıkları

Bu tip sahtekârlıklara iki örnek vereceğim. Fenerbahçe'nin Parma'ya, Galatasaray'ın Roma'ya elenişlerini hatırlayalım. İlkinde hakemi ayarladılar. Diğerinde Galatasaray'ı "taraftar polisler"le dövdüler. Uğur Tütüneker'in karşı koyma gayreti pahalıya mal oldu.

Ve politikacılar

OR-Gİ Havalimanı'nda "kurulan tezgâh" ise bir başka oyun. Aylardır "Adam, sinirleri alınmış bonfile gibi" dediğimiz Ekrem İmamoğlu'nu sonunda patlattılar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un inadı VIP'i problem hâline getirdi. Sağ olsun Fatih Portakal'ın işgüzarlığı da tüy dikti. Arkadaşımız birdenbire "Doğrucu Davut" kesildi. Aylardır yedi sülalesinin kulağını çınlatanlar şimdi onu omuzlarda gezdiriyorlar.

Seyretmeden yazıyorum

Şimdi yazacaklarım tahminlerim üstüne kurulu. Dün geceki Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın en önemli malzemesi Ordu'daki olay olacaktır. Yine çığırtkanlar İmamoğlu'na yargısız infaz kararı alacaklardır.

Hesap ortada. İşin sonunu "yeni mazbatayı da iptal ettirmeye getirebilir miyiz?"e kilitleyeceklerdir.

Bu zatı muhteremler hiçbir zaman akıllarına İçişleri Bakanı'nın "Bittin sen Kılıçdaroğlu" naralarını getirmezler.

Öyle gözüküyor ki, uzak ara kazanmakla dahi Ekrem İmamoğlu'nun sıkıntısı bitmeyecek.

Demek ki, tahriklere kapılmamak sporcular kadar politikacılara da şart!

////////////////////////

Tarafsız ve bağımsız

+++++++

Erdoğan'a sosyal medyadan sözde hakaret edenlere ceza veren yargı! Meral Akşener'in evini basıp küfür kâfir gidenler, Kılıçdaroğlu'nu linç etmeye kalkanlar, gazeteciler Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar'ı şiddetle darp edenler serbest. Bu nasıl adalet? Kazara biri Sayın Erdoğan'a yumruk atsa, sağ/sağlam kalır mıydı?

Hani 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda "yargı bağımsızdır"ın yanına "tarafsız" eklenerek "yargı bağımsız ve tarafsız" olmuştu. Sevsinler böyle "bağımsız ve tarafsız yargıyı!"

Unutmadan

"Ülkede hukuk bu kadar bağımsız olamamıştı" diyen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün durumu göz kamaştırıcı.

Rize'de çay topladıktan sonra "yürü ya kulum" denildi. Bir çocuğu Beştepe'de çalışıyor, diğeri, hâkim olarak Anadolu'ya tayinin çıktığının ertesi günü Yargıtay'a atandı.

Bu mu hukuk? Bu mu adalet? Tevekkeli değil, dünya hukuk sıralamasında 100. sıraya kadar indik...

Garip bir uygulama

Mehmet Bilgin'in yolladığı mesaj oldukça düşündürücü:

"Efendim, Toronto'da yaşayan oğlum, yeni doğan kızına duygusal nedenlerle T.C. pasaportu alıp tatile geldi. Tatil bitti dönüş için Adana Havaalanı'na gittik.

Oğlumun ve gelinimin T.C. pasaportu yanında Kanada pasaportu olduğu için hemen işlemleri yapıldı ve biniş kartları verildi. Ancak torunumun T.C. pasaportunda Kanada vizesi olmadığı(!) için uçuşuna izin verilmedi.

Biz de torunumun Kanada vatandaşı olduğuna dair kimliği gösterdik ama boşuna. Kanada vatandaşı için ille T.C. pasaportuna vize gerekli, diye uçuş izini verilmedi.

YANİ THY, KANADA VATANDAŞINDAN KANADA VİZESİ İSTEDİ.

Gerisi çok uzun. Dilerim sağlığınızla kaleminiz koşut gider."

GÜNÜN SÖZÜ

Bir iftiraya, en iyi cevap susarak verilir. Ben Johnson

 

Yazarın Diğer Yazıları