AKP’li trol Abdurrahman Uzun’un sözleri doğalgaza yeni zammın ardından yeniden gündeme geldi | Açın kombileri artık gaz patronuyuz

AKP’li trol Abdurrahman Uzun’un sözleri doğalgaza yeni zammın ardından yeniden gündeme geldi | Açın kombileri artık gaz patronuyuz
1 Haziran 2022 itibariyle konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış oldu. Doğalgaza ardı ardına gelen zamlar AKP’nin ünlü trolü Abdurrahman Uzun’un geçtiğimiz aylardaki “doğalgazı yazda olsa sonuna kadar açın” haykırışlarını akıllara getirdi.

Doğalgazda haziran tarifesi belirlendi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ''nin (BOTAŞ) internet sitesinde, haziran ayına ilişkin tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3 bin 264 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de bin metreküp doğalgaz için 10 bin 416 lira oldu.

20 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Karadeniz’de ‘Sakarya’ adı verilen bölgede Doğalgaz bulunduğu ‘müjdesi’ verilmesinin ardından doğalgaz ve enerji zamlarının ardı arkası kesilmedi.

"Açın kombileri yaz ayı da olsa havalar sıcak da olsa..."

Bu zamlar, AKP’nin olumlu olumsuz her icraatine alkış tutmasıyla bilinen Abdurrahman Uzun’un doğalgaz çıkışını akıllara getirdi.

Uzun Türkiye’nin Karadeniz’de doğalgaz keşfedildi haberlerinden sonraki açıklamalarında “Bu topraklarda hiçkimse artık doğalgaza para ödemeyecek. Hani derlerdi ya bir şey olduğu zaman ''açık pencereleri'' Şimdi de biz öyle diyoruz. Açın kombileri yaz ayı da olsa havalar sıcak da olsa sonuna kadar yakın kombileri artık gaz patronuyuz arkadaşlar” demişti.

Gelen zamlarla Uzun’un görüntüleri sosyal medyada tepki ve alay konusu oldu. Video tekrardan gündeme otururken bir vatandaş faturanın fotoğrafını paylaşarak “Açtık, icra geldi” yorumunda bulundu.

İşte Abdurrahman Uzun’un o görüntüleri:

İlgili Haberler