Önemli olan Kapıkule ötesi

Başta Galatasaray ve Beşiktaş'ın yenilgileri bir yere kadar. Avrupa kupalarında elenirken bile "ülke puanı" getirmek önemli. Örneğin bu dalda galibiyetle veda da değerli.

Kanıma dokunan, yıllardır ne kendine, ne vatanına faydası olan Başakşehir gibi... Şu ana kadar iyi gidenlerin başında Trabzonspor gelmekte. Darısı doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek Galatasaray'ın başına. Tabii Beşiktaş'ın da dalında bir şeyler toplaması.

Ligimize gelirsek, bu yılın her zamankinden renkli geçeceği ilk haftadan belli oldu. Denizlispor'daki yapılanma bile "dayı başkan"ın önüne geçti. Adam önce eşek sudan gelinceye kadar dayak yedi. Ardından falcılığı tuttu; "Rüyamda gördüm Galatasaray'ı 2-0 yeniyoruz."

Demek ki bazılarına gerçekten malum oluyor. Galibiyet bir yana skoru bile okudu. Geçen sezon slogan yaptığımız bir cümle bu sene de geçerli; "Bu ligde herkes herkesi yener"

 

Düzelmeyenler

Gelelim yayın ve yorumculuğa. beIN Sports işin kaymağını yemeye devam edecek. Meşhur sözdür; Parayı veren düdüğü çalar. Ucundan kenarından nemalananların durumunda farklılık görmüyorum. Kendilerini dev aynasında seyredenler radyo anlatıcılarına döndüler. Hemen her ekranda 2 veya 3 büyük! isim karşısındaki yayını izleyip izleyiciye aktarıyor.

Şimdi olayın bir de kanaldan kanala koşanları var. Mesela İlker Yağcı ve Alp Pehlivan... 2-3 ekrana koşturup duruyorlar.

 

Bir anı

Bu sahneleri izledikçe Sabri Ugan'la bir konuşmamı hatırlıyorum. Cem Uzan dönemi. Yerli ve yabancı maçların pek çoğunu Ugan anlatırdı. En hoş tarafı canlı yayına başlangıç sözleriydi; "Wembley'den iyi akşamlar..." Gerçek ise sevgili Ugan hep monitör başındaydı. Hiç bir yere gittiği yoktu.

 

Şampiyon belli

Şu andaki stüdyo anlatıcıları da Ugan'ın durumunu yaşatmaya çalışıyorlar. Hem de görüntüsüz. Aralarında daha sahaya çıkmamış takımları peşinen şampiyon ilan eden tipleri dahi görmekteyiz.

Karagümrük-Bursaspor

Diğer maçlar arasında Karagümrük maçını da kaçırmadım. Ne de olsa Karagümrük Orta Okulu mezunuyum. Galibiyetlerine sevindim. Türkiye Şampiyonu olmuş muhteşem bir şehrin düştüğü duruma da gerçekten üzüldüm. Bursaspor verdiği görüntüyle değil şampiyonluk, bu kümede bile zor kalır. Acilen tedbir alınması şart.

Öte yandan Necmi Kadıoğlu Stadı'na taşınan maçta ilginç bir görüntüye takıldım. Şeref tribününde yer alan, Karagümrük'e emek vermişleri bir arada görünce ayrı bir mutluluk yaşadım.

Bir soru daha

Bugünkü esprimiz Pandispanya Gazetesi'nden:

Diyanet'ten çok tartışılacak bir fetva daha; "Müzik cinsel arzuları tahrik ediyorsa günahtır."

Veli Saçılık adlı kişi de bu fetvaya karşı soruyla cevap veriyor:

"O şimdi asker, canı neler ister şarkısını söyleyen yandaş kadın cehennemde yanacak mı?

 

Unutulmazlar

Bayram geldi geçti ama bazı anıları atmaya kıyamadım. Bunlardan biri Umur Hazangil'e ait. Hoşuma giden tarafı anlattıklarının benimkilerle benzeşmesi. Kendini, "Türkülerin tınısında ve avazında duygularını ve düşlerini arayan kimse" olarak tanımı güzel. Onun da bir Hıristiyan teyzesi olduğunu -Gorgia- yıllar sonra öğrenmesi de ilginç. Tıpkı benim Meri Teyzem'e benzemekte.

 

Değiştik

Şu anlatımın güzelliğine de dikkat çekmek isterim:

"Siyah potinimiz, kırmızı pabuçlarımız vardı. Şekerin, çuklatanın iyisini bilirdik. Kısa pantalonlarımızla kocaman olmuş sanırdık. Çatapat tabancalarımız vardı. Bayram harçlıklarımızı    sıkıca saklar, önce bakkala sonra lunaparka giderdik.  Bayram çorbamızı anamız hazırlar kana kana içerdik.

Şimdilerde bizlere bir şeyler olduğu kesin. Bayramdan çok önce tatil planı yapar hale geldik"

Böylesi öyle çok anı aldım ki, keşke hepsine yer verebilsem...

ÖZEL NOT: Okurlarımın mesajlarına teşekkür ederim. Bunlara yer ayıramamak üzüntü verici. Hiç olmazsa bir kaç ismi buraya almak istiyorum. Murat Sargın, Vahap Koçulu, İsa Yıldırım, Mesut Ertekin, N. Öztürk, Faik Özer, Hamit Altan Kızıltan, Celal Sayalı, Göktuğ Tosun, Aladdin Demirtaş ve Prof. Dr Hikmet Özdemir.

CNN Türk'ün güzel gözlü muhabiri Sena Alkan'a övgülerinden dolayı teşekkür ediyorum. Merak etmesin bundan sonraki programlarını da izleyeceğim. Çok önemli bir mesajı da Yaşar Usluer dostumdan aldım. Söz ettiğine göre bütün zamanını bahçesine ve organik gıdalara ayırmış. Bu arada kendini fazla yorduğu için bir de kötü haberi var. Sol kasığında fıtık çıkmış. Bahçesinin kurumasını istemediğinden ameliyatını Kasım'a ertelediğini söylüyor. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

GÜNÜN SÖZÜ:

İnsan zengin olunca kuşkusuz kendini daha iyi koruyabilir. Başkalarına daha çok yardım edebilir. Ancak mal, insanı insanlıktan uzaklaştırmamalı, kibire yol açmamalıdır. Hz Muhammed

Yazarın Diğer Yazıları