Oni kariştürma şimdu…

Paris yakınlarındaki Neauphle le Chateau'dan verdiği "ılımlı" mesajlar, ağına düşürdüğü sözde aydınların derin yanılgısı ve koca bir ülkeyi, sürgündeki darbecisi pardon devrimcisine "Bitsin bu hasret, dön" yakarışlarında bulunacak, onu bir "kurtarıcı" olarak kırmızı halılarla karşılayacak hale getirişiyle, o da İran'ın "Pensilvanya'sı"ydı. Atatürk'ü sevmeyen kim varsa meftunu olduğunu, resmi ünvanıyla "İran İslam Devrimi'nin Ruhani Lideri" Ayetullah Humeyni öldü diye, Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Kendisini "Tanrı'nın görevlendirdiğini" iddia eden George W. Bush'un, "İslam alemine karşı yeni bir Haçlı Seferi" başlatmasına yol açan ve "Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar 22 devletin rejimlerini değiştirmeyi" öngören BOP/GOP'un işaret fişeği olan, "intikamı" uğruna teröristlerin değil milyonlarca masum Müslüman'ın kanı hunharca ve oluk oluk akıtılan, kimyasal silahların kullanıldığı katliamlardan, toplu tecavüz ayinlerine kadar türlü çeşit insanlık dışılığın "sözde gerekçesi"ni oluşturan11 Eylül saldırıları dolayısıyla Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Dinlerarası diyalog faaliyetleri kapsamında Fetullah Gülen'le buluşarak, onu "uluslarası bir aktör(!)"e dönüştüren, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Zafer Dur'un hazırladığı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Vatikan'ın 100 yıla yakın süredir başvurmadığı ve "Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı" anlamına gelen "in pecture" uygulamasıyla, Fetullah Gülen'i "gizli kardinal" olarak atamış olabileceğinden söz edilen, Türkiye'yi soykırımcılıkla suçlayan Papa 2. Jean Paul öldü diye, Türkiyede "milli yas" ilan edildi.
***
Türk lider Muhsin Yazıcıoğlu, "FETÖ" diye anılan yapının "suikastı" olduğu belgelenen helikopter kazasında katlediğinde becerip de naaşına ulaşamadık; cenazesini kaldıramayacaktık neredeyse…
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyñski, eşi, sekreteri, müsteşarı, Polonya Genelkurmay Başkanı, Polonya Ulusal Bankası, Tarih Enstitüsü, Olimpik Komitesi Başkanları, Polonya Ordusu Askeri Düzen Başpiskoposu ve Temsilciler Meclisi üyelerini taşıyan uçak düştü. Sağ kurtulan kimsenin olmadığı kazadan sonra Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Belgelenmeyen iddialara göre 50 bin, resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişinin öldüğü, 23 bin 781 kişinin yaralandığı, 505 kişinin sakat kaldığı, 285 bin 211 ev ve 42 bin 902 işyerinin hasar gördüğü 1999 Marmara Depremi'nde gerek duyulmamıştı.
2011 yılında Japonya'da meydana gelen ve 15 binden fazla insanın can verdiği deprem/tsunami felaketleri sebebiyle Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***

"Cumhuriyet tarihinin o güne kadarki en kanlı terör saldırısı"ydı; 2013'te, Reyhanlı'da art arda meydana gelen ve 52 kişinin öldüğü bombalı katliamların ateşi düştüğü yeri yaktı. Saldırılarda kızı Nadire ile 2 yaşındaki torununu ölen Döne Kuvvet'in ellerini göğe açıp da "Allah'ım bir Müslüman yok mu, bizi kurtarın" feryadıyla sembolleşen derin acı "milletçe" paylaşılmadı, paylaşılamadı.
Bir yıl sonra, 2014'te, İsrail'in Gazze'de "Koruyucu Hat Operasyonu" adıyla yaptığı katliam dolayısıyla Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Taliban'ın Peşaver'de düzenlediği ve çoğu öğrenci, 145 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası, Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Atatürk'e ve Cumhuriyet'e ve dahi Osmanlı'ya alenen düşmanlık yapan, Birinci Dünya Savaşı'nda Türk Garnizonu olarak da kullanılan Osmanlı eseri Ecyad Kalesi'ni yıktıran, Mescid-i Haram'daki (Mekke'deki 500 yıllık Türk hakimiyetinden geriye kalan son izler olma özellikleri de bulunan) Abdülaziz ve 2. Abdülhamit dönemi revaklarını söktüren Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud öldü diye Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***

2017'de, Mısır'da, Bir-al-Abed kasabasındaki El-Ravda Camisi'ne, Cuma namazı sırasında düzenlenen terör saldırısı dolayısıyla Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
2018'de, ABD'nin İsrail'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve İsrail'in kuruluş yıldönümünü olan "Nakba" yani "felaket günü" dolayısıyla Gazze'de düzenlenen protestolarda öldürülen Filistinliler için Türkiye'de "milli yas" ilan edildi.
***
Dağdaki teröristleri davul zurnayla memlekete sokulan, siyasi iktidar tarafından "muhatap" alınan, karşılıklı masaya oturulan, "metropolleri cephenelikle doldurmaları"na göz yumulan, "incinmesinler" diye Türk ülkesinde Türk bayrağı dalgalandırılmayan, velhasıl  sıfırı tüketmiş haldeyken "çözüm süreci" eliyle palazlandırılan PKK terör örgütü, yol kesti, devletin askerini, polisini, sivil vatandaşını kaçırdı, katletti, -iddiaya göre işkenceyle- şehit etti…
Oni kariştürma şimdi!…
"Ha ha ha"lar…
"Ho ho ho"lar…
***
Bir siyasi şov uyarınca, siyasi parti kongresine naklen bağlanıp başsağlığı dilenen şehit annesi ağlamaktan konuşamazken, belki de son canıyla bir vasiyet gibi "Kanını yerde bırakma" diye inlerken adeta…
Alkışlar…
Islıklar…
Tezahüratlar…
***
Bir de "milli yas" filan istemiyor musunuz!
Alemsiniz; yas tutacak ne var;
Çalsın sazlar oynasın kızlar…

Yazarın Diğer Yazıları