Önkibar’a saldıranlar da serbest bırakıldı

Önkibar’a saldıranlar da serbest bırakıldı
Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldıran 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci Sabahattin Önkibar'ı, darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler İ.A, İ.Y, İ.Ü ve İ.K emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, sanıkları adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıran 6 zanlı da Savcılık kararı ile adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakılmış, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından şüpheliler hakkında adli kontrol kararı alınmıştı.

ÖNKİBAR'DAN AÇIKLAMA

Zanlıların serbest bırakılmasının ardından açıklamada bulunan Sabahattin Önkibar, "Şaşırmadım! Zira aynı şeyi Sayın Kılıçdaroğlu ile Sevgili Yavuz Selim Demirağ olaylarında gördük" ifadelerini kullandı.

Tepkisini Twitter'dan dile getiren Önkibar'ın paylaşımı şöyle:

"Saldıran kopiller serbest bırakıldı. Şaşırmadım! Zira aynı şeyi Sayın Kılıçdaroğlu ile Sevgili Yavuz Selim Demirağ olaylarında gördük. Pardon yargımız "Söyletmen vurun" ya da " Durmak Yok vurmaya devam mı" demek istedi anlamadım. Değilse bu karar saldırıları teşvik etmez mi?"

"SALDIRILAR DEVLET DESTEKLİ"

Saldırganların serbest bırakılmasına bir tepki de OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’dan geldi. Pehlivan, “Yazarımız Sabahattin Önkibar’a saldırı da, gazetecilere kısa süre önceki saldırılar da, yakın gelecekteki olası saldırılar da “devlet” desteklidir” dedi.

İlgili Haberler