Onlarca Türk saldırıya uğrarken, Çavuşoğlu Merkel'i övdü!

Onlarca Türk saldırıya uğrarken, Çavuşoğlu Merkel'i övdü!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla terör örgütü PKK yandaşlarının Almanya'da yaşayan Türklere yönelik organize saldırılarına ses çıkarmayan Alman Başbakanı Angela Merkel için övgü dolu sözler söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 4'üncü Uluslararası Türk-Alman Sempozyumu çerçevesinde, "Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi" konulu bir ders verdi.

AB süreci dahil, göç mutabakatı, terörle mücadele gibi önemli konularda Avrupa içinde en önemli ve etkili muhatabın, iş birliği yaptıkları ülkenin Almanya olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu konuda Angela Merkel'in liderliğini vurgulamak istediğini belirterek, yaşanılan sorunları ikili düzeyde aşabilmek, Almanya ve Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun karşı karşıya kaldığı ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi konuların üstesinden gelmek için kararlı olduklarını söyledi.

İlişkileri daha ileriye götürmek için iki tarafta da samimiyet ve gayret olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ile Almanya gerçekten çok güçlü bağlarla birbiriyle bağlanan, her zaman zor şartlarda dahi ilişkilerini sürdürmeye çalışan Avrupa'nın iki önemli ülkesidir. Yeni fikirlere de ihtiyaç var. Sempozyumlardan çıkan yeni fikirleri önemsiyoruz." dedi.

TERÖR YANDAŞLARI ALMANYA'DA TÜRKLERE YÖNELİK 17 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ

Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bu yana Almanya'da, terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türklere yönelik 17 saldırı gerçekleştirilirken, bu saldırılarda 15 kişi yaralandı.

Alman makamlarının Türklere yönelik saldırıları önleyici adım atmaması eleştiri konusu olurken, Alman basınının başlattığı yalan haber ve manipülasyon furyası ülkedeki tepki toplamış, olaylarla ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel de herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

ALMAN POLİSİ SALDIRILARI SEYRETMİŞTİ

Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto etmek için Almanya'nın Villingen şehrinde Türk İşçileri Derneği'nin bulunduğu caddede yürüyüş yapan terör örgütü yandaşları, iki Türk'ü darp etmişti. Ortaya çıkan görüntülerde polisin terör örgütü yandaşlarına müdahale etmediği görülmüştü.

ALMANYA BARIŞ PINARI HAREKÂTINI KINAMIŞTI

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nı başlattığını duyurmasından kısa bir süre sonra, Almanya harekâtı kınadığını açıklamıştı. Almanya Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas, operasyonu "en sert şekilde kınadığını" duyurmuştu.

İlgili Haberler