Onların da hayalleri vardı. Beşiktaş saldırısının ardından hikayeleri unutulmadı

Onların da hayalleri vardı. Beşiktaş saldırısının ardından hikayeleri unutulmadı
Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olanlar arasında Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu ve 21 yaşındaki tıp öğrencisi Berkay Akbaş da vardı. 47 canımızı alan saldırının ardından onların hikayeleri Türkiye'nin unutulmazları arasında yer aldı.

Erdem Avşar / Yeniçağ

Beşiktaş’ta 47 kişinin şehit olduğu hain terör saldırısında Kartal Yuvası’nda çalışan Tunç Uncu da hayatını kaybetmişti.

Saldırıda yaşamını yitiren, Uncu’yu ölüme götüren hikâyenin, Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısıyla başladığı ortaya çıktı. Tunç'un acılı annesi Kadriye Uncu saldırının ardından ''En son otelde komilik yaptı. Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısı olunca çıkardılar işten. Sonra Kartal Yuvası’na müracaat etti. Bir gün telefonu çaldı; heyecanla yanıma geldi. ‘Kartal Yuvası’ndan aradılar. İşim oldu. Pazartesi başlıyorum’ dedi. Kaderi çağırmış meğer. Bir terörle işinden oldu, ikinci terörle de canından'' diye konuşmuştu.


Tunç’un ölümü hissettiğini ve bir gün önce tüm arkadaşlarıyla helalleştiğini anlatan anne "Cenazede öğrendim herkesle helalleştiğini. 20 arkadaşına kupa hediye almış. ‘Ölecek miyim neyim bilmiyorum ama hakkını helal et’ demiş bazı arkadaşlarına'' ifadelerini kullanmıştı.

21 YAŞINDA TIP ÖĞRENCİSİYDİ

Bombalı saldırıda şehit olanlar arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş da vardı.

Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara’dan İstanbul’a gitmişti. Arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobilin Vodafone Arena Stadı’nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralanmış, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.


Akbaş’ın cenazesini alan babası Salim Akbaş’ın sözleri akıllarda yer etmiş günlerce konuşulmuştu.

Baba Akbaş, "Terörü sadece lanetlemeyle bitseydi. Yıllardır lanetliyoruz. Yarın çiçek bırakırlar. Başka bir şey yapmazlar. Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi." ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler