Önümüzdeki hafta okullar tatil mi?

Önümüzdeki hafta okullar tatil mi?
Korona virüsü pandemisi sebebiyle Türkiye’de eğitim hem yüz yüze hem de uzaktan EBA TV aracılığıyla yapılıyor. İlk kez geçen sene uygulanan ara tatil modeli, bakanlığın yayınlandığı genelgeye göre bu sene de uygulanacak. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 23 Kasım Pazartesi günü tekrardan ders başı yapacaklar.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 23 Kasım Pazartesi günü tekrardan ders başı yapacaklar. İlk dönem ara tatili 20 Kasım Cuma günü son bulacak. Hafta sonları da dahil edildiğinde ilk ara tatil toplam dokuz gün sürecek. Öğrenciler 23 Kasım Pazartesi günü tekrardan ders başı yapacaklar.

TATİLDE DERS OLACAK MI?

Korona virüsü sebebiyle öğrenciler okullarda seyreltilmiş modelde eğitim görüyorlar. Bu sebeple tatillerde uzaktan eğitim olabileceği tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili şunları söylemişti;

“Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonlarında eğitim olup olmayacağı konusunda ucu açık bir senaryodan söz etmiştik. Biz bugünlerde de, önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp nasıl gittiğini dikkate alarak bilimsel verileri dikkate alarak ara tatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da hafta sonu cumartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre bu sene okullarda yapılacak tatil tarihleri şöyle olacak;

* Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de,

* Yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de,

* İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

* Okulların kapanış tarihi 19 Haziran 2021 olacak.