45 milyonluk ihale yine AKP’li isme gitti. 11 yılda 718 milyonluk ihale almış

45 milyonluk ihale yine AKP’li isme gitti. 11 yılda 718 milyonluk ihale almış
Ordu Korgan’da yapılması planlanan hükümet konağının 44 milyon 985 bin TL’lik ihalesi, AKP’li Kaçak’a gitti. 2011’de kurulan şirket kamudan bu zamana kadar 718 milyon TL’lik iş almış.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre, kamu kurumlarının ihaleleri AKP’lilere gitmeye devam ediyor. Son örnek Ordu’nun Korgan ilçesinde yaşandı. 44 milyon 985 bin TL’lik inşaat işinin ihalesini ‘pazarlık’ yöntemiyle AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yüksel Kaçak’ın şirketi aldı.

Ordu Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) 18 Mayıs tarihinde “Hükümet Konağı ve Adliye Binası Yapım İşi” başlığıyla bir ihale açtı.

İdare, yapım işinin yaklaşık maliyetini 45 milyon 151 bin 870 TL olarak belirledi. ‘Savaş, salgın hastalık ve özellikli işler’ gibi olağanüstü koşullarda kullanılması gereken istisnai yöntem olan ‘pazarlık''la gerçekleştirilen ihaleyi, Seler Taahhüt Yapı İnşaat’ isimli şirket kaptı. Şirketle, idare arasında 27 Mayıs tarihinde 44 milyon 985 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

ADRESE TESLİM
Kamu ihalelerinde “istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle tartışılan pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleyi alan şirketin sahibi ise tanıdık. 2011’de kurulan şirket, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yüksel Kaçak’a ait. Kaçak’ın sosyal medya paylaşımları dikkat çekici. Buna göre Kaçak, 2015 yılındaki 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye oy çağrısı yaptı. 2017’deki şaibeli Anayasa referandumu öncesi de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun alkollü içki içtiği fotoğraf ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşıp, “Neden mi evet diyeceğiz? Ayyaş bir lider değil, dinini yaşayan bir lider istediğimiz için” diye yazmıştı.

‘YAKIŞTI MI, YAKIŞTI’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen yıl 17 Mayıs tarihinde “Konya Karatay’a, yeni hükümet konağımız yakıştı mı, yakıştı. Karatay Hükümet Konağımız hizmete hazır” şeklinde paylaşımına konu olan inşaat işini de, 22 milyon 943 bin liralık teklif ile “Seler Taahhüt Yapı İnşaat” almıştı.

Söz konusu şirketin kamudan aldığı diğer işler de dikkat çekici. Seler Yapı, Antalya’dan Ankara’ya, Antep’ten Mersin’e kamu kurumlarının hastane yapımı ve yurt yapımı gibi çok sayıda işini üstlendi. Kurulalı 11 yıl olan Seler Yapı, bugüne dek kamudan 719 milyon 478 bin TL’lik 30 ihale aldı. Daha önce Samsun Alaçam Hükümet Konağı’nı da 11 milyon 243 bin TL karşılığında inşa eden şirketin kamudan aldığı bazı ihaleler ve tutarları şöyle:

• TOKİ’den 424 milyon 376 bin TL’lik 15 ihale.

• Ordu Valiliği’nden 96 milyon 80 bin TL değerinde 4 ihale.

• Bayburt İl Özel İdaresi’nden 15 milyon 936 bin TL’lik iki ihale.

• Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden 62 milyon 900 bin TL’lik bir ihale.

• Bartın Üniversitesi’nden 37 milyon 452 bin TL değerinde bir ihale.

• Samsun Valiliği’nden 22 milyon 180 bin TL’lik iki ihale.