Ordu'da Meral Akşener izdihamı

Ordu'da Meral Akşener izdihamı
İYİ Parti lideri Akşener, Ordu'da vatandaşlara hitap etti. Hükümete yüklenen Akşener, "Geçmediğimiz köprülerin parasını ödüyoruz" dedi.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in Trabzon ve Giresun mitinglerinin ardından son bugünkü son durağı Ordu oldu.

On binlerce Ordulunun yoğun ilgisiyle karşılanan Akşener, kalabalık nedeniyle sahneye çıkmakta zorlandı.

Burada yaptığı açıklamada hükümeti hedef alan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

24 Haziran’da bir seçime gidiliyor. Oy kullanacaksınız. Bir karar vereceksiniz, çocuklarınız işsizliğe devam etsin mi? Her gün kepenk kapatan esnaf açlığa terk edilsin mi? Fındık mezara gömülsün mü?  Fındığın kilosunu 15 lira yapacağız. Fındık Türkiye’nin tek ürünüdür. Berlusconi’yle dost oldular. Berlusconi nikah şahidi oldu. Sonra fındık şirketimiz Berlusconi’nin oldu. O hapse girince, FETÖ’cülere devrettiler. Fiskobirlik, Varlık Fonu’na devredildi. Fiskobirlik, Varlık Fonu’ndan çıkarılacak. Ben bunu söyledim ya diyecekler bana ‘Kaynak nerede?’. Gemicikler olabilir, kumar masasında harcanılan Türkiye’nin paraları olabilir. En büyük sorun genç işsizliği. Devlet gencine iş vermelidir. Gençlerin başını önünü eğmemelidir.

2-931.jpg

"İNSANLARLA DALGA GEÇİYORLAR"

Ben nereye çıksam bana kaynak sordular. Kaynakları size söyleyeyim. Arabalar var ya bakanların damatları biniyor, kızları biniyor. Bunlar çok yüksek paralara kiralanmış. Ama Mehmet Şimşek buna fındık fıstık parası dedi. Evet ben bu parayı gerçekten fındığa vereceğim.

Çılgın projeler yapıyorlar, ben çılgın proje yapmıyorum. İnsana dokunan projeler yapıyorum. Bana herkes kaynak soruyor, çılgın projelere kaynak soran yok. Kanal İstanbul, Türkiye’ye hangi geliri getirecek? Erdoğan bunun üstüne bir şey diyemedi, ‘kahve yapacağım’ dedi. Bu insanlarla dalga geçmektir. Sen bütün her şeyi yandaşlara verirsen, projelerin parası yandaşların cebine girerse, sana bir tek kahve yapmak kalır.

5-190.jpg

"GEÇMEDİĞİMİZ KÖPRÜLERİN PARASINI ÖDÜYORUZ"

Ordulular İstanbul’daki köprülerden geçiyor mu? Hayır. Ama parasını ödüyor. Özal ve Demirel’in yaptığı köprülere para ödemiyorsunuz ama. Şehir hastaneleri için müşterimiz artacak diyor. Müşteri kim? Halk. O parayı siz, hasta olmasanız da ödeyeceksiniz.

Şeker fabrikalarını sattılar. Amerika’ya ‘Eyyt Amerika’ dediler. Tillerson geldi, görüştüler sonra fabrikaları sattılar. O şeker fabrikalarına elinizi sürmeyin ben onları geri alacağım!

412.jpg

"FETÖ İFTİRASINI ATIP DA İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR"

Devlet dediğiniz şey arpalıklar oluşturmaz, çiftlikler oluşturmaz. TRT’yi satacağım, seyretmediğiniz programlara tomarla para ödüyorsunuz. Sizi TRT’ye yıllık 2,5 milyar ödemekten kurtaracağım. Bayram ikramiyesi dedim. Sonra onlar da uyandılar. Ama maaşlar hep eksik yatmış. Çünkü bunlar vermeyi bilmez sadece almayı bilir.

Ben TİKA için FETÖ’den talimat almışım bunu Binali Yıldırım söyledi. Bana talimat verecek şahıs daha anasını karnından doğmadı. Bunu da en iyi Recep Tayyip Erdoğan bilir. Binali Bey, bütün devlet elinde tutuklattırsana madem beni! Bana FETÖ’cü diyen ispatlamıyorsa şerefsizdir. Ülkede kereste gibi adamlar ortada dolaşıyor.

qw-004.jpg

Çocukları özel okul, devlet okulu diye; öğretmenleri kadrolu kadrosuz diye ayırdılar. Ben sadece ekonomiye, eğitime ve insana bakışımızı anlatmaya çalışıyorum. Yolsuzluk bitecek. Buradan gelen kaynakla gençler iş bulacak.

"KİNDAR DEĞİL, YAŞITLARIYLA YARIŞACAK NESİL İSTİYORUZ"

Ekonominin merkezi güvendir. Güven yok yatırımcı yatırım yapmıyor. İyileştirilmiş parlamenter sistemi yine ülkenin gündemine sokacağız. Biz kindar nesil değil, dünyadaki yaşıtlarıyla yarışacak gençlik istiyoruz. Teknolojik gelişmeleri takip eden bir gençlik istiyoruz.

3-620.jpg

Türkiye’de 2 genç türü var. Biri cebinde trilyonlar olan bakan çocukları, diğeri cebinde kuruş olmayan vatan çocukları. Biz bu vatan çocuklarının yanında durmak için geliyoruz.

İlgili Haberler