Örgütlenmiş kaosun hedefleri!

Kurucuları arasında George Soros, Morton I. Abramowitz ve Stephen Solarz'ın da bulunduğu Uluslararası Kriz Grubu adlı "düşünce" kuruluşu, 25 yıldır ilk defa ABD içinde gelişen bir kaosla ilgili rapor yayınladı.

Raporda özetle, "Geçtiğimiz çeyrek yüzyıl boyunca, Kriz Grubu, dünya çapında çatışma ve krizleri analiz ederken bütün bu olaylar sırasına 'ne yapılmalı ve ne yapılmamalı' konularında tecrübeler edinmiştir. Ne yazık ki, Washington'daki şu andaki liderlik, 'yapılmaması gerekenler' listesini çok aştı. Trump yönetimi, ABD'nin kendi halkıyla silâhlı çatışma içinde olduğunu veya bazı siyasi fraksiyonların düşman kabul edildiğini düşündüren panik söyleminden vazgeçmeli, suçluları adalete teslim etmeli, reform çağrısı yapan yerel görevlileri ve toplum liderlerini desteklemeli, gelecekteki benzer krizlerden kaçınmak istiyorsa, polis vahşetini ve militarizasyonun yanı sıra yapısal ırk ayırımcılığını da sona erdirmek için adımlar atmalı" ifadeleri kullanıldı.

***

ABD'de gelişen olaylar, bütün dünyayı etkileyecek sonuçlar üretecektir. Bu bakımdan 140 şehirde aynı anda başlatılan ve sadece bu yönüyle bile ciddi bir organizasyon eseri olduğu belli olan eylemlerin arka planındaki gücün asıl hedefini sorgulamak gerekir.

Raporun tümünden, olayları organize eden Antifa örgütüne sahip çıkılmakta olduğu sonucunu çıkarıyorum. Tıpkı İdlib'deki HTŞ örgütüne sahip çıktıkları gibi... "Washington'daki şu andaki liderlik" sözleri ise manidardır. Evet seçim yakın ama bu ifade, Washington'daki liderliğin kısa zaman içinde değişeceği ön kabulüyle kullanılmış...

Dünyadaki turuncu devrimlerin ve "Arap Baharı" organizasyonunun arka planında ABD'nin bulunduğu biliniyor. Yine bu tür girişimlerin, Soros'un "Açık Toplum Enstitüsü" üzerinden finanse edildiğini ve Yugoslavya'yı dağıtmakta kullanılan Otpor örgütlenmesinin bu ülkelerde klonlandığını da artık bilmeyen yok gibidir.

Peki Soros ve örgütleri, ABD Başkanı'nın bile nüfuz edemeyeceği bir gücü mü temsil etmektedir? Öyle ya ABD derin devletinin görünen yüzlerinden bir olan Kriz Grubu, Trump'ın "Terör örgütü" dediği Antifa'ya sahip çıkıyor ve başkanın değişeceğini öngörüyorsa, ABD Başkanı'na karşı örgütlenmiş kaos operasyonu yapılıyor demektir.

Bu, ilk hedeftir...Yeni Dünya Düzeni'ne geçebilmek için karar veren sermaye çevreleri ile işbirliği içindeki ABD derin devleti, işe ABD'den başladı... Bu da Nejat Eslen'in, olayları,  "Amerikan baharı" diye nitelendirmesini doğruluyor.

***

Anadolu Ajansı, Antifa hareketi ile ilgili bir haberi öne çıkardı. Habere göre, Türkiye Polis Akademisi,  18-20 Haziran 2019'da İzmir'de yapılan "Yabancı Terörist Savaşçılar - Geri Dönenler" adlı uluslararası toplantıda Antifa konusunda uyarılarda bulunmuş.

Konu ile ilgili Polis Akademisi raporunda, PKK/YPG'nin "Uluslararası Özgürlük Taburu" adı altında yabancı savaşçıları eğittiği, bu yapılanmanın, Batılı antifaşist ve anarşist organizasyonlar tarafından farklı dillerde çevrimiçi olarak desteklenip savunulduğu belirtiliyor...

Yine "Anarşist Mücadele" adlı bir grup daha oluşturulduğu küresel düzeyde anarşist şiddeti tetiklemek amacındaki örgütün sosyal medya destekçilerinin, Batılı ülkelerdeki potansiyel terörist adaylarından oluştuğu bildiriliyor!

Irak ve Suriye'de kullanılan bu tür gruplar, şimdi ABD derin devleti tarafından, ABD içinde sahaya sürülmüş ki Trump, konuyu "savaş" olarak değerlendiriyor ve orduyu sokağa çıkarıyor. Sonucu ordu belirleyecek!

***

Türkiye'de ise herhangi bir direnişe karşı silahlı örgütlerin kurulduğuna dair muhalefetin uyarıları var! Polis Akademisi, bu konuda da bir rapor hazırlayabilir mi acaba?

Bunun dışında "bekçilik sistemi" hakkında, yine muhalefet tarafından, "yeni rejim muhafızları" gibi değerlendirmeler yapılıyor. İktidarın "mülâkatla alırım" hesabı, çarşıya uymayabilir ama...

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları