Orhan Uğuroğlu Finlandiya ve İsveç kararına zafer diyen hükümete yakın medyayı topa tuttu

Orhan Uğuroğlu Finlandiya ve İsveç kararına zafer diyen hükümete yakın medyayı topa tuttu
NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 'Üçlü Muhtıra' dün imzalandı. Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’ya yönelik aldığı karar somut bir kazanım olmamasına rağmen hükümete yakın medya haberi “Erdoğan’ın Zaferi” başlığıyla duyurdu. Gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliklerini veto eden AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madrid’deki 4’lü zirve sonrası geri adım attı.

Zirve öncesi İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için “Tutumumuzu açıkça belli edeceğiz” diyen Erdoğan, dün akşam Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dörtlü görüşmede bir araya geldi. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalandı.

Görüşmelerin ardından iki ülkeye yönelik yapılan “fiili ambargo” kaldırıldı. Türkiye’den ayrılırken engellemenin somut adım atılmadıkça süreceği sinyalini veren Erdoğan’ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve İsveç Başbakanı Andersson’a onay verdiği açıklandı.

Hükümete yakın medya “Erdoğan’ın Zaferi” dedi

AKP sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın ortaya koyduğu duruşla Türkiye’nin tezleri temelinde güçlü bir kazanım elde edildi" dedi.

Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’ya yönelik aldığı karar somut bir kazanım olmamasına rağmen hükümete yakın medya “Erdoğan’ın Zaferi” başlığını kullandı. Erdoğan, iki ülkenin üyeliklerine "terör örgütlerine karşı tavırları" gerekçesiyle sıcak bakmazken 4’lü zirve sonrası yeşil ışık yakması muhalefetten tepki gördü.

Gazeteci Orhan Uğuroğlu''nun hükümete yakın medyanın konuyla ilgili başlıklarını eleştirerek yaptığı paylaşım dikkat çekti.

İşte Uğuroğlu''nun paylaşımı;

"Ey ahmaklar sürüsü"

"Zafer İsveç''in Zafer Finlandiya''nın Zafer Yunanistan''ın
Zafer Amerika''nın Zafer Avrupa Birliğinin

Zafer NATO''nun

Biden emretti, Erdoğan baydı, Türkiye kaybetti

Ey ahmaklar sürüsü; Amerika Almanya Fransa ve Yunanistan''daki teröristler ne olacak?

Teröre destekleri ne olacak?" paylaşımı dikkat çekti.

İlgili Haberler