Orhan Uğuroğlu hakim karşısına çıktı

Orhan Uğuroğlu hakim karşısına çıktı
Gazetemizin Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, “Erdoğan görev suçu işledi” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı’na “ağlak” diye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıktı. Duruşma 31 Mart'ta Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. 

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu yazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adayı Yıldırım ve AKP''liler Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimini kazanınca, ''’aşklarını’ kaybedince koro halinde ağlak ağlak haykırdılar: ‘oylar çalındı…’" yazısı nedeniyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada istinabe yoluyla Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemeyen Orhan Uğuroğlu, 21 Haziran 2019 tarihli yazısını özetleyerek, Cumhurbaşkanı’na hakaret kastının olmadığını, eleştiri hakkını kullandığını, “ağlak” ifadesinin “ağlamaklı” anlamına geldiğini vurguladı.  

DURUŞMA 31 MART''TA İSTANBUL''DA DEVAM EDECEK

Söz konusu duruşma 31 Mart''ta Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi''nde devam edecek. 

AKP’li Mehmet Özhaseki’nin  de o tarihlerde bu ifadeyi kullandığını anlatan Uğuroğlu eski anayasada icranın başı olarak Başbakan’a da benzer eleştiriler yönelttiklerini, ancak Başbakan’a hakaret suçlamasıyla yargılanmadıklarını kaydetti. 

UĞUROĞLU: CUMHURBAŞKANI ELEŞTİRİYE KATLANMALI

Uğuroğlu, bugün de icranın ve hükümetin başının Cumhurbaşkanı olduğunu, dolayısıyla eleştiriye katlanması gerektiğini söyledi. Orhan Uğuroğlu, insan hakları eylem planı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle medyaya yönelik yeni hukuki önlemler alınacağını ifade ettiğini belirterek, beraatını istedi.

AVUKAT ECER: YAZI BASIN ve İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA

Uğuroğlu’nun Avukatı Semih Ecer de, suçlanan köşe yazısının kamuoyuna güncel bilgi aktarma amaçlı olduğunu söyledi. “Siyasetçilerin diğer kişilere nazaran eleştiriye daha fazla katlanma yükümlülüğü vardır’ diyen Avukat Ecer, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları çerçevesinde Orhan Uğuroğlu’nun yazısının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını belirterek beraat kararı verilmesini istedi.