Orhan Uğuroğlu, Bakan Soylu'nun istifasının perde arkasını açıkladı

Orhan Uğuroğlu, Bakan Soylu'nun istifasının perde arkasını açıkladı
Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının perde arkasını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma gecesi alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından halkın sokağa dökülmesinin sorumlusunun kendisi olduğunu belirterek İçişleri Bakanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu.

Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Bakan Soylu’nun istifasının perde arkasını açıkladı.

Uğuroğlu’nun olayın perde arkasına ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Türkiye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasıyla sarsıldı. Bu haber gündeme bomba düştü. Bu olay sürpriz mi oldu derseniz fazla da sürpriz olmadı. Çünkü; sözleriyle, icraatlarıyla sürekli eleştirilen, muhalefetle arasında birçok problem olan bir insandı. Şimdi bu istifasının perde arkasını size tek tek anlatacağım.

Birincisi ve en önemli olanı Fahrettin Koca’nın istifasına dahi yol açacak bir uygulamaya imza attı. Gece saat 22.00’de milleti sokağa döken yarım yamalak, içeriği de olmayan bir açıklama yaptı. Bu kararın ardından televizyona çıkan Soylu, bunu Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptık dedi. Sorumlu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti. Bu karar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya kadar götürdü zor ikna edildi.

Süleyman Soylu anladı ki çok büyük bir hata daha yaptı 400-500 bin kişinin sokağa dökülmesine sebep olan bir hata yaptı ve bu hatanın faturası da Erdoğan’a aittir dedi. Gerçeği söylediği için pişman oldu çünkü oklar Süleyman Soylu’dan bir anda Saray’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a döndü. Bunun üzerine ikinci açıklamayı yaptı ve tamamen benim kararım dedi. Eleştirilere saygılıyım hakaretleri de üstleniyorum dedi. Bir ülkede bir insan onuru için, şerefi için yaşar.  Hakaretler üstlenilir mi? Bir insan kendine hakaretler edilecek eylem ve davranışlar içinde olur mu? Kendisi de yaptığı hatanın büyüklüğünü anladı. Ama asıl hatayı Soylu gerçeği açıklamakla yaptı. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu kararı aldığını söyledi. Dolayısıyla kendi ipini kendisi çekti.