Orhan Uğuroğlu: Askere vesayeti kaldıracağız” diyen AKP, Türkiye’yi Cemaat ve Tarikat vesayetine soktu

Orhan Uğuroğlu: Askere vesayeti kaldıracağız” diyen AKP, Türkiye’yi Cemaat ve Tarikat vesayetine soktu
Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın gördüğü baskılar sonrası kaldığı cemaat evinde intihar etmesi, gözleri bir kez daha bu soruna çevirdi. Orhan Uğuroğlu "Askere vesayeti kaldıracağız” diyen AKP, Türkiye’yi Cemaat ve Tarikat vesayetine soktu" dedi.

Kaldığı cemaat evinde yaşadığı baskılar nedeniyle canına kıyan üniversite öğrencisi Enes Kara''nın ölümü sonrası bir tepki de Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu''ndan geldi. Uğuroğlu, "Askere vesayeti kaldıracağız” diyen AKP, Türkiye’yi Cemaat ve Tarikat vesayetine soktu" dedi.

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara, ailesinin zorlaması ile kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son verdi. 20 yaşındaki Enes''ten gelen acı haberin ardından, cemaatlerin faaliyetlerini denetlenmeksizin her alanda rahatlıkla sürdürmesine ve öğrencilerin cemaat yurtlarına mecbur bırakılmasına tepkiler çık gibi büyümeye devam ediyor. 

Yaşanan acı olaya tepki gösteren Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Enes''in canına kıymasındaki sorumluluğun AKP hükümetinde olduğunu vurguladı.

Uğuroğlu, Twitter''dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Askere vesayeti kaldıracağız” diyen AKP

Türkiye’yi Cemaat ve Tarikat vesayetine soktu

#EnesKara’nın İNTİHAR etmesinin sorumluluğu da günahı da AKP zihniyetinindir

2008 yılında “Laiklik karşıtı odak” olduğu için Anayasa Mahkemesi tarafından MAHKUM EDİLEN hükümlü partidir AKP"

İlgili Haberler