Yeniçağ'ın Fahrettin Koca'ya sorusu Türkiye gündeminde

Yeniçağ'ın Fahrettin Koca'ya sorusu Türkiye gündeminde
Yeniçağ Gazetesi gündem belirlemeye devam ediyor. Yazarımız Orhan Uğuroğlu, köşesinden Sağlık Bakanı Koca’ya “sokağa çıkma yasağında 70 bin test nasıl yapıldı” sorusunu yöneltti. Muhabirlerimizden Berkay Bigeç, bu soruyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya canlı yayında sordu, Sözcü gazetesinin yazarı Yılmaz Özdil Sözcü TV canlı yayınında “toplantının en hayati sorusuydu” diye yorumladı.

Uğuroğlu 14 Nisan’daki yazısında “Sokağa çıkmanın yasak olduğu illerde bu kadar çok insanı hastanelere ambulanslarla mı aldınız?, Nöbetlerinden çıkan veya nöbete giden hemşirelerimiz ve sağlık personelimiz evlerine ulaşmak için araç bulamazken, yaklaşık 69 bin insan hastanelere nasıl ulaştı? Yoksa vatandaşların evlerinde mi testler yapıldı? sorularını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönetmişti.

Bakan Koca “Biz vatandaşımıza test için şu merkeze gidin demiyoruz. Vatandaşımıza korona virüs testi yaparken bulunduğu ortamda o numuneyi alıyoruz. Ve o numunenin alındığı hastaneler oluyor. Bu hastanelerden o numuneleri çalışılan merkezlere sevk etmede bu anlamda bir sorun yoktu. Sağlık kuruluşlarının bu anlamda bir kısıtlaması söz konusu değildi” yanıtını vermişti.

YILMAZ ÖZDİL: BAKAN BİLİMSEL CEVAP VERDİ “EBELEK GÜBELEK” DEDİ!

Gazeteci Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil Sözcü TV’de yayınlanan Halkın Vicdanı programında gündemi yorumladı. Yeniçağ Gazetesinin akıllara getirdiği “sokağa çıkma yasağında 70 bin test nasıl yapıldı” sorusunu değerlendiren Özdil şöyle konuştu;

“Birtakım gazeteciler bir şey sormaya çalıştı ama hayati soruyu Yeniçağ Gazetesi sordu. Bakan, çok bilimsel bir cevap verdi “ebelek gübelek” dedi. Sağlık Bakanımız ‘oldu da bitti maşallah’ demeye getirdi. Durum bu kadar açık. Hatta bir dahaki Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı ‘öpeyim de geçsin’ diyebilir.”