Orman yangınları nasıl sorgulanmalı?

Orman yangınları nasıl sorgulanmalı?

Birileri diyor ki, "Akdeniz ormanlarını Yunanistan istihbaratı desteğinde PKK yaktı. Sen de başka ihtimallerden bahsederek ve PKK''nın yaptığını yazmamak suretiyle bunu gizleyenlerden birisin! Dolayısıyla PKK''yı kullanan ABD''ye hatta küreselci Biden''a hizmet ediyorsun!"

Her şeyi bildiğini zanneden bu kişilerden biri önce mesajla, sonra da telefonla bu deli saçması yaklaşımını anlatmaya çalıştı! Cevap vermeseniz, "sükût ikrardan gelir" diyecek!

***

Dale Carnegie, "Haksız eleştiri çoğunlukla biçim değiştirmiş övgüdür" demiş. Ve Cengiz Aytmatov "Kendi ayıbını örtmek isteyen, başkalarının yüzüne kara çalar, gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır" diyerek noktayı koyar… (Bu not, Sermin Kandaz paylaşımıdır.)

"Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı bir açıklama yapmış mı?" diye soruyorsunuz, "Onlar da gizliyor" diye cevap veriyor! Hatta istihbaratı da suçluyor. Yani iyice saçmalıyor... "Yunanistan, İtalya, ABD ve Rusya ormanlarını, Sibirya''daki Yakutistan bölgesini de PKK mı yaktı?" diye soruyorsunuz? "İtalya''daki, yangınlarda insan parmağı olduğu açıklandı..." diyor. Ya diğerleri? Kem küm, cevap yok! Telefonu kapatmasını istedim...

PKK''nın ormanları yaktığını herkes biliyor. Orman yakan teröristlerin, Yunanistan''daki Lavrion kampında eğitildiğine dair bilgiler de var. Bu konuları gündeme getirmiş, incelemiştik. Fakat şimdi "Akdeniz sahili boyunca ormanları yine PKK yakmışsa, neden tek bir kişi dahi yakalanmadı?" sorusu ortada kalıyor. Kaldı ki Tarım ve Orman Bakanı, daha önce "Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok, kiralama suretiyle bu hizmeti alıyoruz" diye açıklama yapmışken, "Uçak filomuz var ve yardım talebinde bulunan Yunanistan''a iki uçak göndereceğiz" diye konuştu. Bu çelişki iç meseledir ama şimdiki yangınların arkasında PKK''yı kullanan Yunanistan olsa Türkiye onlara yardım gönderir mi?

Görüyorsunuz, nelerle uğraşıyoruz...

***

Akdeniz ormanları, ya belirli noktalardan aynı anda aniden alevlerin yükselmesi ya da dağın yamacında kilometrelerce uzanan bir hat üzerinde çıktı. Görüntüleri var. Hattın üzerinde veya altında yangın yok ki "önleyici yangın" çıkarılmış olsun! Doğal bir yangın olsa, neden birçok yerde, aynı anda çıkıyor veya birini söndürünce birkaç yüz metre veya kilometre ötede yeniden başlıyor? Doğanın insanlara veya kendisine ne kastı olabilir?

Doğal orman yangını, kilometrelerce aynı hat üzerinde sağa sola, yukarı aşağı sapmadan yürür mü?

Bu sebeple, yangınların lazer veya mazer teknolojisi veya drone kullanılarak çıkarılmış olduğuna dair kuvvetli şüphe var! Bunun arkasında, PKK da olabilir, "atmosferi kirletiyorlar ve küresel iklim değişikliğine sebep oluyorlar" bahanesiyle, büyükbaş hayvanları ortadan kaldırmaya çalışan ve insanları, kendi ürettikleri yapay ete mahkûm etmek istediğini saklamayan şeytani düşünce sahipleri de… Fakat olayın sebebini anlamadan ve hiçbir delil göstermeden hüküm vermek, yangınlarla ulaşılmak istenen asıl hedefi gizlemeye yarar! Dünyayı parmağında oynatmak isteyen şeytanlara hizmet işte budur!

***

Yanan ormanların imara açılmayacağı söyleniyor ama Türkiye, kıyılarıyla, ormanlarıyla, yaylalarıyla, sularıyla birlikte satılmaktayken, Akdeniz ormanlarının yakılması, üstelik orman niteliğindeki bölgelerin turizm alanı ilan edilebilmesiyle ilgili yasanın yangınlar başlarken yasalaşmış olması manidardır. Akdeniz sahillerine bakan tepelerin satıldığına dair iddialar da var ama bunlar teyit edilmiş bilgiler değil.

Yalnız sadece terör örgütünü işaret edenler, yangınları çıkaranların asıl hedefinin ne olduğunu ve yangın söndürme uçaklarının bakımının neden yaptırılmadığını sorgulamaya hiç yanaşmıyor! Böylece kimin neyi gizlemeye çalıştığı, kimin neye hizmet ettiği anlaşılmış oluyor!

Yazarın Diğer Yazıları