Orman yangınlarına dair ilk tutuklama

Orman yangınlarına dair ilk tutuklama
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarıyla ilgili olarak 30 Temmuz’da gözaltına alınan 16 yaşındaki C.Y tutuklandı.

Orman yangınlarına dair ilk tutuklama

Antalya''nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarıyla ilgili olarak 30 Temmuz’da gözaltına alınan 16 yaşındaki C.Y tutuklandı.

Gerçek Gündem''de yer alan habere göre, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında özellikle Manavgat''ın Kavaklı Mahallesi ve Sarılar Mahallesi''ni etkileyen ve bir odun deposu, bir marangoz atölyesi, bazı evlerle birlikte ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Elde edilen deliller ve çevrede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, yangını C.Y.''nin çıkardığı belirlendi.

Geçen cuma polis ekiplerince yakalanan C.Y., emniyet müdürlüğünde 4 gün sorgulandı. Yangını kendisinin çıkarmadığını öne süren C.Y., delillere itiraz edemedi.

Bugün adliyeye sevk edilen C.Y., savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimi tarafından da ifadesi alınan C.Y. ''kasten orman yakmak'' suçundan tutuklandı.

İlgili Haberler