Hain elinde çakmakla yakalandı! Hatay ormanını 8 yerden yaktı

Hain elinde çakmakla yakalandı! Hatay ormanını 8 yerden yaktı
Hatay’ın Arsuz ilçesindeki ormanlık alanda, 8 farklı noktada yangın çıktı. Ekipler tarafından hızla müdahale edilen yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgisi olduğu düşünülen 1 kişi ise gözaltına alındı.

İlçeye bağlı Hacıahmetli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında 8 farklı noktada yangın çıktı. İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 15 arazöz ile çok sayıda itfaiye personeli yangın çıkan yerlere sevk edildi. 

Havadan ve karadan hızlı müdahale nedeniyle yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, yangınlarla ilişkisi olduğu düşünülen 1 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Arsuz ilçesindeki ormanlık alanda 8 farklı noktada çıkan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yangına müdahale esnasında Arsuz Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli personel tarafından yangını çıkaran şahıs fark edilerek, yakalanmış ve Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı devriyesine olay yerinde teslim edilmiştir. Olay ile ilgili şüpheli şahsa yönelik adli işlem başlatılmıştır'' ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, isminin Fatih M. olduğu öğrenilen şüphelinin, yakalandığı sırada elinde çakmak olduğu görüldü. 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN KINAMA MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Hatay Arsuz'da bugün 4 ayrı noktada orman yangını çıkaran şahıs, ekiplerimizin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı ve jandarmaya teslim edildi.

Geleceğimizi yakan alçakları buradan bir kez daha kınıyorum. Ekiplerimizi de dikkatinden dolayı ayrıca kutluyorum" ifadelerine yer verildi.

hatayda-8-farkli-noktada-orman-yangini-1-gozalti-2-7255-dhaphoto3.jpghatayda-8-farkli-noktada-orman-yangini-1-gozalti-2-7255-dhaphoto1.jpghatayda-8-farkli-noktada-orman-yangini-1-gozalti-2-7255-dhaphoto2.jpgorman-001.jpg

 

İlgili Haberler